Tisztújítás

2022.12.13. 12:35

Nagyváradi alelnöke is lett az RMKT országos vezetésének

Tisztújító küldöttgyűlést tartott december 10-én, szombaton Kolozsváron a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. A küldöttek a nagyváradi Székely-Farkas Tímeát választották meg az országos RMKT egyik alelnökének. A szervezet országos vezetője Nagy Károly lett.

Forrás: Facebook/RMKT

Fotó: Bethlendi Tamás

Ciucur Losonczi Antonius

Két előadással kezdődött a Romániai Magyar Közgazdász Társaság tisztújító küldöttgyűlése Kolozsváron. Borbély László, a román kormány Fenntartható Fejlődés Főosztályának államtanácsosa Fenntartható? Fejlődés? címmel tartott prezentációt, melyben ismertette ezen főosztály tevékenységét és megvalósításait, illetve említést tett a különböző stratégiákról, együttműködésekről és cselekvési tervekről. Szécsi Kálmán, az RMKT tiszteletbeli elnöke a non-profit szervezeti vezetőtanácsok működésével kapcsolatban szolgált tanácsokkal.

Gyerkó László, az RMKT eddigi elnöke kétszer két évig vezette a közgazdász-társaságot, és az alapszabályzat értelmében újabb mandátumra nem pályázhatott. Két jelölt indult a tisztség betöltésére: a kolozsvári Nagy Károly és a csíkszeredai Gergely László Zoltán. Az 53 leadott szavazatból Nagy Károly 43-at kapott, így ő vezetheti a következő két évben az országos RMKT-t. Nagy Károly kifejtette: az RMKT egy olyan szervezet kell legyen, mely megkerülhetetlen szakmai kérdésekben az erdélyi gazdaságot érintő helyi és központi döntéseket illetően. Kapocs az egyetemi, a szakmai és a vállalkozói szféra között. Többek közt kiemelte az erős fiókszervezetek és ügyvezetés fontosságát, minden létező és sikeres program folytatását, a reprezentativitás növelését, az ifjúság integrálását, valamint a tagság-nyilvántartás rendezését és átláthatóságát országos szinten.

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

A hat alelnöki tisztségre heten pályáztak, a küldöttek bizalmat szavaztak dr. Csepeti Ádámnak, Szőcs Endrének, Juhász Jácintnak, Székely-Farkas Tímeának és Szilágyi Nándornak. Gergely László Zoltán visszalépett, a helyére Mészáros Oszkár került. Az elnökség tagja még az RMKT ifjúsági szervezetének, a RIF-nek az elnöke, Tankó Attila.

A nagyváradi Székely-Farkas Tímea környezetgazdász, szívügye a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható fejlődés. Már több mint 20 éve tevékenykedik önkéntesként a civil szférában. Saját bevallása szerint sok mindent tanult ezen évek alatt, szakmai elhivatottságot, alázatot. Elindult az önmegismerés útján, mely arra sarkallta őt, hogy folyamatosan tegyen valamit a közösségért. „Hiszek a csapatban és az emberekben, akikkel együtt dolgozunk” – fogalmazott. Képviselné szeretné a partiumi, szilágysági és bánsági régiót, nagyobb hangsúlyt fektetne a kommunikációra, a szakmai szervezetekkel és az oktatási intézményekkel való kapcsolattartásra.

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában