Gyász

2024.05.07. 08:21

Gyászhírek, május 7.

Ha x = szeretet és y = hit, és a párhuzamosok összefutnak a végtelenben, akkor bizonyítást nyer, hogy egyszer mi is újra találkozunk. Az elmúlt évtizedek szép emlékével búcsúzunk ISTVÁN TIBORTÓL, a szeretett férjtől, édesapától, nagytatától, dédnagytatától, apóstól, apatárstól, testvértől, aki nemcsak családjának, hanem több ezer diákjának sugárzott szeretetet, megértést, tudást. Csillagközi kirándulások előtti utolsó földi útjára ma, május 7-én, kedden 13 órától indul a Rulikowski temető Steinberger kápolnájából. Szomorú szívvel búcsúzik tőle felesége, Erzsébet, fiai, László és Zoltán, és egész szerető családja. „Legyen előtted mindig út, s míg újra találkozunk, hordozzon Téged tenyerén az Isten.”

*

Szomorú szívvel tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ISTVÁN TIBOR, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Ezüstgyopár-díjjal kitüntetett, az Ady Endre Líceum volt matematikatanára életének 89., házasságának 64. évében hosszas, de türelemmel viselt betegség után viszszaadta a lelkét Teremtőjének. Sosem mondtam, de ő tudta, mennyire szerettem. Hiszem, hogy a lélek él és találkozunk. Bánatos felesége, Babi.

*

Az Ady Endre Líceum közössége megrendülten értesült egykori kiváló matematikatanára, ISTVÁN TIBOR tanár úr, nemzedékek Tibi bácsija földi útjának befejeződéséről. Szakmája iránti elhivatottsága, diákjai iránti felelősségteljes szeretete, áldozatvállalása példaértékű volt és marad mindannyiunk számára. Emlékét kegyelettel megőrizzük! Szeretteinek ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket!

*

„Gyökereket kaptatok és szárnyakat.” Hálával és tisztelettel búcsúzunk egykori osztályfőnökünktől, ISTVÁN TIBORTÓL. Őszinte együttérzésünket fejezzük ki családjának. Az Al. Moghioroş Líceum 1982-ben végzett XII. A osztálya.

*

Együttérzésünket fejezzük ki ISTVÁN ZOLTÁN osztályfőnökünknek szeretett édesapja, ISTVÁN TIBOR elvesztésében érzett mély fájdalmában. Vigasztalódást kíván az Ady Endre Líceum 12. E osztályának közössége.

*

Fájdalommal és szeretettel búcsúzunk egykori matematikatanárunktól, osztályfőnökünktől, ISTVÁN TIBI bácsitól. Részvétünk osztálytársunknak, fiának, ISTVÁN ZOLTÁNNAK és szerető családtagjainak. Hálával és köszönettel szívünkben emlékezünk arra, ki szeretett és megbecsült tanárunk volt. Szerető szigorúsága, aggódása, iskolánk és nemzetünk iránti odaadása példa számunkra és mérce mind a mai napig. A matematikát tanította, de az életre nevelt. Köszönünk mindent, amit tőle kaptunk! Fogadja az Úr magához, és adjon neki örök nyugodalmat! Isten nyugosztalja! Az 1986-ban érettségizett XII. A osztály.

*

Mély együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak, ISTVÁN TIBI elvesztése miatt érzett fájdalmában. A Ciubotariu család.

*

Mély fájdalommal búcsúzunk szeretett és tisztelt osztályfőnökünktől, ISTVÁN TIBOR tanár úrtól. Büszkék voltunk, vagyunk és leszünk, hogy az ő hatalmas tudása, csodálatos egyénisége irányította és vezette a szeretett osztálya életét. Örökre hálásak vagyunk a sorsnak, hogy része volt életünknek. Nyugodjon békében! Őszinte részvétünk a bánatos családnak. A nagyváradi volt 3-as számú középiskola  1963-ban végzett gyémánt diplomás XI. A osztálya.

*

Szomorú négy év telt el azóta, hogy örökre eltávozott közülünk a legdrágább anya, anyós és nagymama, LUKÁCS MÁRIA (szül. WERSEBE-FRÖHLICH). Emléke mindig élni fog. A szerető család.

 *

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, apa, após, nagyapa, FARKAS LÁSZLÓ életének 70-ik évében, rövid szenvedés után elhunyt. Temetése ma, május 7-én déli 12 órától a Steinberger kápolnából. Kérjük, tiszteletüket csak egy szál virággal tegyék! Emléke legyen áldott, pihenése csendes! Gyászoló családja.

*

Mély megdöbbenéssel értesültünk FARKAS LÁSZLÓ barátunk, szeretett tagunk, a kiváló lokálpatrióta, helytörténeti író váratlan haláláról. Emberségével, humorával, munkabírásával, segítőkészségével az általa számtalanszor felmutatott váradiság legszebb erényeit testesítette meg. Hiánypótló kutatásaival, fáradhatatlan munkájával megbecsült helyet vívott ki Nagyvárad gazdag múltjának feltárásában, népszerűsítésében és továbbadásában a következő nemzedéknek. Halála az egész nagyváradi magyarság közös vesztesége. Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak, elvesztése miatt érzett mély fájdalmukban. Emlékét megőrizzük. Az Erdélyi Magyar Szövetség nagyváradi munkaközössége.

*

Őszinte részvétem URSÁN ERZSÉBETNEK szeretett élettársa, FARKAS LÁSZLÓ (lokálpatrióta) elhunyta miatti fájdalmában. Gréti.

*

Az elválás örök fájdalmával emlékezünk halálának 5. évfordulóján a szeretett férjre, édesapára, apósra, nagyapára, SZABÓ KÁLMÁNRA (Fugyi). Mikor az ember magára marad, könnyezve telik el minden pillanat, mert szeme előtt állandóan feldereng a múltja, ahol még ketten álltak, egymás kezét fogva. Mikor magányosság marcangolja szívünk, úgy érezzük, boldogok mi már nem lehetünk, hisz aki mellettünk állt jóban, rosszban, bajban, falevélként szunnyad a rozsdás avarhantban. Társ nélkül, egyedül, mind semmik vagyunk. Elveszettként rójuk megszokott utunk, mert mind, akik szerettek, s vigyáztak reánk, fentről nézik már a csillagok hullását. Ki árván maradt idelenn, az sem tehet mást, mint hagyja, hogy enyhítse szíve fájdalmát az a borzas szellő által csókolt néhány szál virág, mely magába foglal egy csöndes, halk imát. Mindig a szívünkben élsz! Örök fájdalommal, szerető családod.

*

„Egy lágyan táncoló gyertyaláng Oly sok mindent mesél. Eszedbe jutnak szép emlékek, S ki már csak szívedben él.” LUPO DIANA NICOLETA, GAL VICTORIA, FARKAS LÁSZLÓ, PARDI BÉLA, MESTER EMERIC, ISTVÁN TIBOR, NICORUȚ AUREL SABĂU DUMITRU, BORA FLORIAN, TARSOLY JÓZSEF, COPOS GABRIELA VIOLETA, BOHÁCS SÁNDOR, BOTEA MIMI, VOGEL ANTAL FERENCZ. Őszinte részvétünk a gyászoló családoknak! Mavrodoglu Ildikó, „Az Út Végén” (La Capătul  Drumului) Kft. Nonstop Temetkezési Vállalat.

*

„Úgy mentél el, ahogy éltél, csendesen és szerényen. Drága lelked nyugodjék békében. Csak az hal meg, akit elfelednek. Örökké él, akit igazán szeretnek!” Fájdalomtól megtört szívvel búcsúzunk a szeretett édesanyától, anyóstól, nászasszonytól, nagymamától, dédnagymamától, SZENTMIKLÓSI PIROSKÁTÓL, aki életének 80. évében, súlyos szenvedés után viszszaadta lelkét Teremtőjének. Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik temetésen részt vettek, gyászunkban osztoztak. A gyászoló család.

*

Fájó szívvel búcsúzunk a szeretett komaasszonytól, ÖZV. SZENTMIKLÓSI PIROSKÁTÓL (Bors). Őszinte részvétünk a gyászoló családnak. Özv. Hoffmann Magdolna, keresztlánya, Enikő és családja, Pali és családja.

*

Szívünkben mély fájdalommal emlékezünk a szeretett, drága gyermekre és testvérre, DR. BALOGH LÁSZLÓRA, aki 26 éve távozott közülünk és a drága jó férjre, édesapára és nagyapára, ID. BALOGH LÁSZLÓRA, aki 4 éve nincs már közöttünk. Emlékük legyen áldott, pihenésük csendes. Bánatos, szerető családjuk.

*

Őszinte együttérzésünket fejezzük ki a gyászoló családnak KUN GÉZA, egyesületünk oszlopos tagjának elvesztése miatt érzett fájdalmában. A bihardiószegi Zichy Gazdakör közössége.

*

Fájdalommal tudatom, hogy édesanyám, MOGYORÓSI ROZÁLIA május 5-én, 86 évesen elhunyt. Fia, Tuduc György és a család.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában