Tárlat

2022.12.21. 09:09

Máramarosi fotóművész kiállítása a várban

Fotó: Sorin Markus

Újabb kiállítás várja szerdától a fotóművészet szerelmeseit a nagyváradi várban található Vilidár István fotógalériában: ma 18 órától Sorin Markus máramarosszigeti fotóművész alkotásaiból nyílik tárlat. A fotóművész 1971-ben született Máramarosszigeten, ahol jelenleg is él. Tanulmányait az általános orvosi egyetemen végezte, belgyógyászat szakosodáson, fotográfiai tudását Serge Ramelli tanfolyamán sajátította el. Több hazai és külföldi kiállításon szerepelt már, 2013 óta az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagja. Saját elmondása szerint 3 éves kora óta fényképez, az évek során az általános iskolai, majd a líceumi osztályközösség, később pedig az egyetemi évfolyam fotósa lett. Az elmúlt 15 évben leginkább tájképekre és városi életképekre szakosodott. A Salut Sighet honlap kulturális szerkesztője, saját YouTube csatornával rendelkezik, jelen van szülővárosának minden kulturális eseményén.
A Vilidár István Galériában nyíló kiállításon az alkotásokat Tóth István fotóművész ismerteti, fellép Thurzó Sándor József brácsaművész. A kiállított alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján (www.eurofotoart.com), illetve a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat tömegközlekedési eszközeinek képernyőin. A kiállítás január 7-ig látogatható. A Vilidár István Galériában ebben az évben 18 kiállítást nyitottak meg romániai, magyarországi és szerbiai fotóművészek alkotásaiból, közel 900 fotót szemlélhetett végig a nagyváradi közönség – emlékeztetnek az egyesület év végi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában