Figyelmeztetés

2022.12.30. 09:03

Fontos a tűzmegelőzés szilveszterkor is

Forrás: Pixabay

Erdon-összeállítás

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleményt adott ki arról, hogy mire kell figyelni szilveszterkor, valamint az akkor rendezett eseményeken, hogy megelőzzük a tűzeseteket. Bulik esetén oda kell figyelni arra, hogy a résztvevők száma ne lépje túl a megengedettet; legyen kijelölt menekülési útvonal tűz esetére; megfelelően használják mindazokat az eszközöket, amelyek árammal működnek (hangfalak, dekorációk stb.); pirotechnikai eszközöket nem szabad zárt helyen használni; hegyekben, félreesőbb helyeken szervezett bulik esetén érdemes több ételt, italt, akár generátort biztosítani. Amennyiben új, számunkra ismeretlen helyre megyünk, akár turistaként, a szállás elfoglalása után azonnal tanulmányozzuk a menekülési tervet. A szálláson ne nyúljunk az áramkábelekhez, vezetékekhez; ne dohányozzuk bent; figyeljünk gyermekeinkre; amennyiben bárki tüzet észlel, hívja az 112-es sürgősségi számot.

Megelőzésképpen a napokban a tűzoltók számos rendezvényteremben végeztek ellenőrzéseket, továbbá szilveszterkor több mint 250 tűzoltó lesz készenlétben a megyében. Ezenkívül 11 rohammentő csapat is készenlétben áll majd. A tűzoltóságon kívül a rendőrség is nagyobb létszámmal áll készenlétben szilveszterkor, de különféle szabadtéri programokon is többen lesznek jelen, mint máskor. December 30. és január 2. között több mint 900 rendőr gondoskodik arról, hogy minden rendben legyen, naponta több mint százan fognak járőrözni és ellenőrzéseket végezni, ezenkívül pedig minden nagyobb rendezvényen jelen lesznek a rend megőrzése érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában