Beruházás

2022.12.08. 19:13

Cseke Attila: Elkezdődhet a Szentjobbi Polgármesteri Hivatal épületének megújulása

RMDSZ-sajtóanyag

Megújul és kibővül Szentjobb község polgármesteri hivatala a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium finanszírozásával. A beruházásra 6.999.298,12 lejt biztosít a szaktárca az Országos Befektetési Vállalat (CNI) révén, jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.
Az 1960-ban emelt épületet egy új szint építésével bővítik, energiahatékonnyá teszik, a már meglévő épületrészeket pedig kívül-belül rehabilitálják, újjáépítik az épület tetőszerkezetét, korszerűsítik az elektromos, víz- és fűtéshálózatát és 33 nappanelt telepítenek az épületre. A megújult és kibővített épületben a jövőben helyt kap majd a hivatal archívuma is, ami jelen pillanatban egy különálló és a célnak nem megfelelő helyiségben található. „Az RMDSZ számára mindig is elsődleges volt, hogy olyan beruházásokat támogassunk, amelyek fontosak a helyi közösség számára” – tette hozzá Cseke Attila szaktárcavezető.
Zatykó Jácint RMDSZ-es polgármester elmondása szerint a községközpontban található épület felújítása már régóta várat magára, hiszen a jelenlegi körülmények sok esetben nehezítették a hivatal hatékony működését. „Jelenleg is helyhiánnyal küzdünk, a lakosság sajnos sok esetben az épület előtt kellett, hogy várakozzon, hiszen nem rendelkezünk elegendő helyiséggel egy váróterem kialakítására” – nyilatkozta Zatykó Jácint polgármester. A közbeszerzést követően a kivitelezőnek a tervezési időszakkal együtt összesen 14 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában