Tűzoltóság

2022.12.23. 13:07

A tűzoltók is a Mikulás segítői lettek

A karácsony a reményről és az adakozásról szól. Ennek szellemében indultak el a Bihar megyei tűzoltók a megyében, megállva ott, ahová a Mikulás nem jutott el, és ahol az ünnepek varázsa nem tudja áttörni a nélkülözést. A Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tizenkét alegységének tagjai olyan gyermekeket és családokat látogattak meg szerte a megyében, ahol az ünnep öröme más személyek segítségén múlik. 

Forrás: ISU

Ezúttal ajándékokat, anyagi támogatást és különböző javakat vittek magukkal az érmihályfalvi árvaházba és további 18 nehéz sorsú családhoz Nagyváradra, Monospetribe (Petreu), Körösmartra (Râpa), Mezőtelkibe (Telechiu), Kövesdre (Cuieșd), Nagybáródra (Borod), Sárándra (Sărand), Belényesújlakra (Uileacu de Beiuș), Kisszedresre (Sudrigiu), Érmihályfalvára (Valea lui Mihai) és Belényesre (Beiuș). A tűzoltók feldíszített fenyőfákat is vittek a rászoruló családoknak, és tanácsokkal látták el őket, hogyan kerülhetik el a téli ünnepeket beárnyékoló eseményeket. Az árvaház gyermekei mosollyal és könnyes szemmel köszönték meg az ajándékokat, és egy szép, saját készítésű festménnyel fejezték ki hálájukat az életmentőknek. Továbbá a hagyományokhoz híven a tűzoltók karácsonyi koncerteket is tartottak Nagyváradon, a karácsonyi vásáron, valamint Élesden.

Forrás: ISU

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában