Beruházás

2022.12.23. 14:03

A multi győzött a népakarat fölött

A környékbeli lakók tiltakozása ellenére csak megépült Nagyváradon a Ștefan cel Mare sugárút és a Lacu Roșu utca kereszteződésében a McDonald’s gyorsétterem.

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Tanács a tavaly fogadta el városrehabilitáció címszó alatt a határozattervezetet egy gyorsétterem megépítéséről. Az elképzelés nagy ellenérzést váltott ki a környéken lakókból, akik úgy látják, hogy ez lett volna az egyetlen szabad telek, ahol parkot vagy nagyobb számú parkolóhelyeket lehetne kialakítani. A környékbeliek beadvánnyal fordultak a polgármesteri hivatalhoz, amelyben szóvá teszik azt, hogy a szóban forgó területre kidolgozott városrehabilitációs terv tulajdonképpen nem egyéb, mint egy magánbefektetés. „Hogyan fog megoldódni a parkolóhiány, a zöldövezetek problémája, mivel lesz hatékonyabb a közlekedés, ha egy épület kerül a környéken lévő egyetlen zöldövezetre? Ha a beruházás kontextusából kivesszük a városrehabilitáció fogalmát, észrevehetjük a tényt, hogy marad egy épület felépítésének a beruházása bármiféle városrehabilitációs tevékenység nélkül” – fogalmazott a Ștefan cel Mare 410A lakótársulás.

A tiltakozás és az ellenkezés dacára a gyorsétterem megépült és a napokban megnyílt. A romániai McDonald’s éttermeket működtető Premier Restaurants România által kiadott közleményben – amelyet laptársunk, a Jurnal Bihorean idéz – azt írják, hogy a nagyváradi létesítmény 7 millió lejből épült fel, ez a 96. McDonald’s az országban, és ez is drive-thru étterem lesz, vagyis az ügyfeleknek ki sem kell szállniuk az autóból, hogy megrendeljék és megkapják a kívánt ételt. Váradszőllősön már működik egy ilyen gyorsétterem, melynek van áthajtós, azaz drive-thru része is, és a környékbeliek folyamatosan panaszkodnak miatta, mert éjszakánként nagy zaj szűrődik ki onnan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában