Könyvbemutató

2022.11.27. 12:33

Szemelvények Nagyszalonta ipartörténetéből

Fotó: Bauman Dieter-Gergő

A nagyszalontai Arany János Művelődési Egyesület szervezésében, az Irodalmi Műhely rendezvénysorozat keretében könyvbemutatóra várják az érdeklődőket 2022. december 7-én, szerdán 17 órától az Arany-palota földszinti nagytermébe. A Szemelvények Nagyszalonta ipartörténetéből című kiadvány a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság, illetve a Varadinum Script kiadó gondozásában jelent meg, 2019-ben, azonban nagyszalontai bemutatóját a járványhelyzet miatt nem sikerült annak idején megtartani.

A hajdúváros ipartörténeti érdekességeit Makai Zoltán gyűjtötte csokorba, a helyi vállalatok egykori vezetőinek, munkatársainak segítségével. A kiadványban olvashatunk a villanytelep, a húsgyár, a textilipar, a bútoripar, a Metalul fénykoráról.

A nagyszalontai bemutatón, december 7-én a szerző, Makai Zoltán mellett a téma kiváló helyi ismerői, Mágori István, Ilyés Lajos, Nagy Ferenc is jelen lesznek, visszaemlékeznek a nagymúltú vállalatokra. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában