Nézeteltérés

2022.11.02. 18:06

Eladta, most kisajátítja a város a játszótér telkét

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kisajátít egy telket, amelyet korábban eladott egy magánvállalkozónak. A szóban forgó területen egy játszótér van.

Forrás: bihon.ro

Pap István

Mint arról már beszámoltunk, a nagyváradi önkormányzat kisajátít egy 1243 négyzetméteres telket a Mester (Meşteşugarilor) és a Lăpuşului utcák kereszteződésében, ahol egy kis játszótér és néhány fa van. A Nagyváradi Helyi Tanács múlt heti rendes ülésén megszavazott határozati javaslat külön érdekessége az, hogy egy olyan területre vonatkozik, melyet néhány évvel ezelőtt a polgármesteri hivatal eladott egy magánvállalkozásnak. Időközben azonban nézeteltérés támadt az önkormányzat és a cég között, ez vezetett a mostani döntéshez.

Florin Birta polgármester a tanácsülésen elmesélte, hogy a tömbházak előtti terület eredetileg az önkormányzat tulajdonában volt, és eladta egy magánvállalkozásnak, amelyik azt tervezte, hogy bővíteni fogja az épületet, de ez a beruházás végül nem valósult meg. A Sanflorisa Comimpex cég és a város között érvényben volt egy szerződés, melynek értelmében a város a játszótér területét bérli a cégtől akkora áron, amennyibe a telek adója kerül. A cégnek az út másik oldalán van egy üzlete, mely előtt parkolóhelyeket alakított ki. A polgármesteri hivatal ezt törvénytelennek ítélte és elrendelte azok felszámolását. Erre válaszként a cég havi 1500 euró bérleti díjat kért a játszótér használatáért, azzal, hogy ha nem akar a város fizetni, akkor vigye el onnan a játékeszközöket. Azért van tehát szükség ennek a teleknek a kisajátítására, „hogy megmentsük a játszóteret” – fogalmazott Birta. A kisajátítás után fel is újítják a helyszínt, új fákat ültetnek és új játékeszközöket is kihelyeznek oda. A felújítás becsült költségvetése 2,4 millió lej.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában