Helyi közélet

2022.10.14. 17:06

Új otthonra leltek a köröstárkányi cserkészek

Sajtóanyag

Október 8-án, szombaton Köröstárkányban ünnepélyesen felavatták a 153-as Verbőczy Kálmán Cserkészcsapatnak otthont adó ingatlan.

A köröstárkányi önkormányzat és a cserkészcsapat működését biztosító Verbőczy Kálmán Ifjúsági Cserkészegyesület 2021-ben kötött megállapodása szerint a 153-as számú Verbőczy Kálmán Cserkészcsapat 15 évig díjmentesen használhatja a település központi részén lévő önkormányzati ingatlan üresen álló tereit.

A cserkészcsapat többek között a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően tudott beköltözni a cserkészközpontba. Az egyesület sikeres pályázatának köszönhetően sikerült bebútorozni a cserkészfoglalkozások fő helyszínéül szolgáló helyiséget asztalokkal, székekkel valamint szekrényekkel. Az eddigi támogatásoknak köszönhetően az idei tanévtől kezdődően az Egyed Csaba cserkészvezető által tartott cserkészfoglalkozások a helyi iskola tornaterméből átkerültek a lakhatóvá tett cserkész központba. A munka viszont nem áll meg, mert a csapat hosszú távú tervei között a lehetőségekhez mért további felújítások is szerepelnek, hogy a lehető legjobb körülmények között tudja folytatni tevékenységét a szomszédos szórványtelepülések kiscserkészeit is befogadó cserkészcsapat.

Az épület lakhatóvá tétele, és a pályázati támogatás segítségével beszerzett bútorok összeszerelése és berendezése a szülők támogatásával történt. Ezt megelőzően ugyancsak közös munkával sor került a világítótestek felszerelésére is. A cserkészek hálás köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik valamilyen módon segítettek az új székhely megszerzésében, és használhatóvá tételében.

A Verbőczy Kálmán Cserkészcsapat október és november hónap minden szombatján 14 órától17 óráig szeretettel várja azokat a köröstárkányi és környékbeli gyerekeket, nulladik osztálytól hetedik osztályos korig, akik ki szeretnék próbálni a cserkészéletet.

Verbőczy Kálmán Ifjúsági Cserkészegyesület

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában