Zöldövezet

2022.08.26. 10:02

Új park a Grigorescu negyedben

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Új parkot és játszóteret alakítanak ki a váradi Grigorescu negyedben. Az erről szóló megvalósíthatósági tanulmányt, műszaki-gazdasági mutatókat és a kisajátítási tervet az augusztus 25-i helyi tanácsülésen fogadták el. Az új park 3753 négyzetméteren terül majd el a Valentina Boștină, Nicolae Toma és Radu Greceanu utcák között. A területen jelenleg nincs semmilyen építmény.

 

A Valentina Boștină és a Nicolae Toma utcák felől is két-két bejárat lesz, a parkot élő sövény és fák veszik majd körbe. A sétányokat aszfalttal borítják, a futópályákat pedig rekortán burkolattal. A játszótéren 1–14 éves gyerekeknek való játékok lesznek, továbbá az asztalok és padok felett egy fából készült árnyékolót állítanak fel, amire a kúszónövények is felkapaszkodhatnak. 

 

A parkban lesz egy sportpálya is, ahol lehet majd focizni, kosarazni. A világítást led égőkkel oldják meg és lesznek kamerák is. A parkban lesz ivókút, valamint öntözőrendszerek is. A beruházás becsült értéke 4.201.000 lej, a kivitelezési időszak hat hónap. Az önkormányzat az új lakótelepi parkok létrehozásával barátságosabb környezetet szeretne biztosítani a váradiak számára. Jelenleg 18 projekt van folyamatban, ezek között szerepel meglévő parkok felújítása és új zöld területek létrehozása is. „A Nagyvárad – Zöld Város program révén szeretnénk, ha 2030-ra minden lakos számára öt perces sétával elérhető lenne egy zöldövezet, ahol kikapcsolódhat, valamint növelni szeretnénk az egy főre jutó zöld területek arányát is. Az elmúlt négy évben 12,3 hektárnyi új parkot alakítottunk ki” – részletezte Florin Birta polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában