Augusztus 20

2022.08.12. 09:42

Nemzeti ünnep Nagyváradon

Archív felvétel

Fotó:

Közlemény

Az elmúlt évek hagyományait követve, ebben az esztendőben is megszervezik az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódva a nagyváradi ünnepi programokat.

A rendezvényekre a Szent László téren kerül sor, ahol többek között lesz kézműves termékek vására, gyermekprogramok, néptáncos előadások, tárogatóművészt hallgathatunk, de nem marad el a kenyérszentelés sem.

Az ünnepi rendezvények augusztus 20-án, szombaton 18 órakor kezdődnek, ahol a néptáncosok és a tárogatóművész fellépését tekinthetjük meg, majd ezután kerül sor a kenyérszentelésre és kiosztásra, végül a Váradi Dalnokok szolgálatára.

 

Másnap, augusztus 21-én vasárnap, már a nagyváradi főtéren lesznek a virágkocsik Debrecen önkormányzatának és a Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesületnek (APTOR) köszönhetően. A gyönyörű díszlet előtt tekinthetik meg kicsik és nagyok a délelőtt 11 órakor kezdődő A hisztis királykisasszony című zenés, interaktív mesedarabot. 15 órától a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének művészei részleteket mutatnak be a János vitéz című táncszínházi előadásukból. A virágkocsik délután 17 óráig a főtéren lesznek. A virágkocsik elvonulása előtt, 16 órától, a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola negyvenöt tagú fúvószenekara lép fel. Este 20.30 órától a Szigligeti Színház szervezésében a nagyváradi várban tekinthető meg a János vitéz című táncszínházi előadás.

A szervező Magyar Polgári Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Szent László Egyesület és az APTOR minden érdeklődőt szeretettel vár a nagyváradi rendezvényekre. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, APTOR.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában