Közlekedés

2022.08.07. 18:34

Fényvisszaverő oszlopokat szereltek fel

Fényvisszaverő oszlopokat szereltek fel a DN19 jelzésű úton az egyik veszélyes kanyarban, ahol nemrég egy váradi motoros életét vesztette.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Sávelválasztó, fényvisszaverő oszlopokat helyeztek ki Nagyvárad és Bihar között, abba a különösen veszélyes kanyarba, ahol július végén egy 40 éves motoros vesztette életét, miután egy kisteherautóval ütközött. Mint korábban is megírtuk, egy utánfutós kisteherautó vezetője Nagyvárad irányából Bihar felé haladva a kanyarban nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet, elvesztette uralmát a gépjármű felett és áttért az ellenkező menetirányú sávba, ahol összeütközött a motorossal. 

Az oszlopokat múlt csütörtökön helyezték ki az Kolozsvári Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság váradi szakemberei, valamint a közúti rendőrök. Traian Bulzan, az igazgatóság nagyváradi kirendeltségének vezetője elmondta, hogy eredetileg védőkorlátot akartak ide felszerelni, de a kanyar ívsugara kicsi, ezért technikailag nem lehetett kivitelezni, így az út tengelyére fényvisszaverő oszlopokat helyeztek ki 200 méteren. Remélhetőleg ezek is elegendőek lesznek, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy lassítaniuk kell, hiszen az adott szakaszon sebességkorlátozás van érvényben. A Bihar megyei utakon ez az első ilyen jellegű intézkedés, amennyiben eredményes lesz, máshol is alkalmazni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában