Szociális kártyák

2022.08.05. 12:00

Bővült a jogosultak listája

Illusztráció

Illusztráció

Erdon-összeállítás

Az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium kiegészítette a szociális kártyákra jogosultak listáját. A minisztérium szerda délutáni sajtóközleménye szerint a lista 150.000 névvel egészült ki, ők szeptember 3-ig kellene megkapják a kártyákat postai úton, ezt követően szeptember 8-án töltik fel a második 250 lej összegű támogatást. A Román Posta munkatársai ezen a héten ellenőrzik, hogy minden, az első listán szereplő jogosult kézhez vegye a kártyát, beleértve azokat is, akiket korábban nem találtak otthon. A minisztérium közlése szerint a második listán nemcsak az eredetiről kimaradt személyek szerepelnek majd, hanem azok is, akik 2022. július 1-jétől váltak jogosulttá, arról viszont nem esett szó, hogy a korábban kimaradt személyek esetében mi lesz az alapélelmiszerekre és meleg ételre költhető támogatások első részletével. A jogosultak a 250 lejes támogatást kéthavonta egyszer kapják meg az év végéig, az összegeket a feltöltéstől számított tizenkét hónapon belül lehet elkölteni. A kártyákat tartalmazó levelekben a jogosultak egy használati utasítást is kapnak, ezen szerepel a PIN-kód is, valamint a programban résztvevő üzletek listája. A kártyát csak a kedvezményezett használhatja. Kivételes esetekben, ha a jogosult nem tudja maga intézni a vásárlást, akkor kérheti egy hozzátartozó segítségét, akinél ott kell lennie a kedvezményezett személyazonosító okmányának is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában