Kultúra

2022.08.08. 16:00

Adrian Drăgan egyéni kiállítása

Fotó: Adrian Drăgan

BN-összeállítás

Bár a nyári szezon közepén járunk, a nagyváradi Nufărul Fotóklub (CFNO) által működtetett Ștefan Vilidár István Kiállítási Központ a nagyváradi várban (C épület, 1. emelet) 2022. augusztus 11-től Adrian Drăgan nagyváradi fotós személyes kiállításának ad otthont. A Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) partnerségével és a Summit Agro Románia támogatásával megrendezett kiállítás 50 fekete-fehér és színes fotóból áll, amelyek a fotóművészet több műfaját foglalják magukban: esszék, portrék, tájképek, hagyományok és népszokások. 

A kiállítás szerzője Adrian Drăgan 1983-ban született, és 2017-ben végzett a nagyváradi Nufărul Fotóklub (CFNO) által szervezett fotótechnikai és művészeti kurzuson, amelyet Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) és a CFNO elnöke vezetett. A tanfolyam elvégzése után az AIEFA kreatív tagjává vált. Munkájával számos, az AIEFA által szervezett nemzeti és nemzetközi projektben vett részt. "Számomra a fotózás kihívást jelent, hogy úgy mutassam be a körülöttünk élő embereket, ahogyan én látom őket a kamera lencséjén keresztül. Ez egy olyan tevékenység is, amely érzelmi elégedettséget is nyújt." - fogalmazott.

A kiállítás megnyitójára a szerző jelenlétében 2022. augusztus 11-én, csütörtökön 18:00 órakor kerül sor, melyre a szervezők minden fotóművészet kedvelőt szeretettel várnak. Az eseményt online és az egyesület facebook platformján is közvetítjük: Euro Foto Art Association/Facebook. A fizikailag és az online platformon is jelenlévő közönséget a kiállítás kurátora, Tóth István fotóművész köszönti. Az ünnepélyes alkalmon közreműködik Thurzó Sándor József brácsaművész.

Minden kiállítási tétel megtekinthető az AIEFA honlapján.

Adrian Drăgan kiállítása 2022. augusztus 29-ig látogatható, naponta 8 és 20 óra között, ingyenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában