Szavazzanak!

2022.07.06. 12:00

Részvételi költségvetés: elkezdődött az online szavazás

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Lehet online szavazni a nagyváradi önkormányzat által meghirdetett részvételi költségvetés projektjeire, melyeket a polgárok nyújtottak be javaslatként, és amelyek megvalósításáról szintén a váradiak döntenek. Az online szavazás szeptember 4-ig tart az activ.oradea.ro honlapon. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében azt írja, hogy a beérkezett javaslatokat elbírálta az erre a célra létrehozott bizottság, mely ezek közül 38 ötletet talált elfogadhatónak, és a váradiak ezek közül választhatják ki azokat, amelyeket az önkormányzat meg is valósít majd. A kiválasztott javaslatok közül hat infrastrukturális projekt, melyek becsült összértéke 550 ezer lej, zöldövezetek és játszóterek kialakítására nyolc projekt érkezett be 725 ezer lej összértékben; kulturális infrastruktúra fejlesztésére négy javaslat érkezett összesen mintegy 378 ezer lej értékben; öt digitalizálási projektre is lehet szavazni, ezek összköltsége körülbelül 478 ezer lej, mobilitás és közlekedésbiztonság témakörben hat javaslat van 373 ezer lej értékben, az öt területrendezési projekt összköltségvetése 490 ezer lej, és van négy sport- és egészségügyi infrastruktúrára vonatkozó projekt is 330 ezer lej értékben. A nagyváradi önkormányzat másfél millió lejt különített el a részvételi költségvetésre, minden egyes projektre maximum 100 ezer lejt lehet elkölteni.

A program keretében eddig a javaslatokat töltötték fel a polgárok az activ.oradea.ro honlapra, amelyeket aztán a szakbizottság elbírált. Július 4-én kezdődött és szeptember 4-ig tart az online szavazás. Ahhoz, hogy a polgárok szavazhassanak, regisztrálniuk kell a felületen vagy be kell jelentkezzenek a Facebook-ról. Szeptember 5–25. között a polgármesteri hivatal által rendezett találkozók keretében papír alapú szavazást is tartanak és értelemszerűen az online és a papír alapú szavazáson legtöbb voksot kapó javaslatokból valósítanak meg annyit, amennyi a másfél millió lejes keretösszegbe belefér. A részvételi költségvetéssel kapcsolatos további információk az activ.oradea.ro honlapon, a bugetareparticipativa@oradea.ro e-mail címen vagy a 0259/437-000 telefonszám 248-as mellékén kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában