Vizsga

2022.07.04. 17:00

Érettségi eredmények Nagyszalontán

Illusztráció

Közlemény

Nagyon jól szerepeltek a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum diákjai az érettségi vizsgán. Idén összesen 55 diák iratkozott be, ebből 41-en az idén végeztek, 14-en pedig az elmúlt években. A 41 idei végzős diákból 33-nak sikerült az érettségije, így az átmenési arány 80,49%., ami jóval magasabb, mint az elmúlt évek átmenési aránya (a tavalyi például 61% körüli volt). Az előző években végzett diákok közül négyen szerezték meg a diplomát.

A részletes eredményeket Kiss Mária aligazgatótól tudtuk meg. A diákok közül háromnak volt tízese matematikából, egy diáknak volt kilencesen felüli átlaga és a csak hat diák kapott hetesnél kisebb átmenő jegyet. A diákok nagy része nyolcas fölötti átlaggal érettségizett.

Bár az átlagokat most is a román nyelv és irodalom jegyek rontották a legjobban, de itt is jobban teljesítettek a diákok az elmúlt évekhez képest, hiszen a 41 diákból 34-en írtak 5-ös feletti jegyet, az átmenési arány 82,93%-os lett. Matematikából összesen 39 diák érettségizett és csak kettőnek nem sikerült átmenni, míg magyar nyelv és irodalomból egy diák nem érte el az átmenő jegyet.

A választott tantárgyakból majdnem mindenki sikeresen érettségizett és 9-es feletti jegyek is születtek biológiából, informatikából, fizikából és földrajzból. Földrajzból a 12 diákból egynek nem sikerült átmenő jegyet szerezni.

„Gratulálunk ezekhez a jó eredményekhez úgy a diákoknak, mint felkészítő tanáraiknak és kívánjuk, hogy mindannyiuknak sikeres, boldog életük legyen!” – zárta szavait az iskola aligazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában