Üzemanyagár

2022.06.15. 17:53

Nagy benzinár, kis tiltakozás

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás

Nem mondhatni, hogy sikeres volt a keddi nagyváradi tiltakozó akció a magas üzemanyagárak miatt. Kedden este ugyanis mindössze tizenkét autós gyűlt össze a nagyváradi állatkert előtti parkolóban, hogy kifejezze nemtetszését. Egy nappal korábban, hétfőn Románia több városában is a tiltakozás különös formáját választották a gépkocsivezetők: tömegével megrohamozták az üzemanyagtöltő-állomásokat, ahol mindössze 1 lejért tankoltak. A közösségi hálózaton terjedő videókon az látszik, hogy hosszan kígyózó sorok alakultak ki a töltőállomásoknál, és azok, akik nem protestálni, hanem valóban üzemanyagot vásárolni akartak, nem fértek hozzá a pompákhoz. Ilyen tiltakozások zajlottak le Konstancán, Botoșaniban és Zsilvásárhelyen is. Sajtóbeszámolók szerint egyes benzinkutaknál hívták az üzemeltetők az 112 segélyhívó számot, de a rendőrség nem szállt ki a helyszínre, mert a tiltakozók semmilyen törvénytelenséget nem követtek el. 

Valami hasonlót készítettek elő kedden Nagyváradon is, de sajtóbeszámolók szerint mindössze tizenegy váradi és egy margittai autós jelent meg a megbeszélt találkozóhelyen, az állatkert melletti parkolóban. A váradiak is a Facebook-on szervezték meg az akciót, aminek kudarcát a helyszínen megjelenő újságíróknak azzal magyarázták, hogy a felhívás alig néhány órával a találkozó időpontja előtt került ki a közösségi oldalra. „Nagyvárad egy nagy nulla. A váradiaknak ki kellett volna jönni, hogy mindenki itt legyen” – idézte egy elégedetlen autós szavait a román sajtó. Egy másik gépkocsivezető szintén kifakadt: „Nagyon nehéz időket élünk, már nem engedhetünk meg magunknak egy teli tankot”, hozzátéve, hogy őt a külföldön élő és dolgozó fia segíti. Végül az összegyűlt tucatnyi autós a közelben lévő MOL kúthoz ment tankolni egy lej értékben, miközben folyamatosan dudáltak. Sajtóbeszámolók szerint a benzinkutas azt mondta nekik, hogy felőle tankolhatnak 50 baniért is, csak ne dudáljanak, mert a benzinkút mellett egy hotel van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában