Rendezvény

2022.06.30. 18:00

Sóvám-ünnepségek zajlottak Réven

Ötvenkettedik alkalommal rendezték meg június 25–26 között Réven a Sóvám-ünnepségeket. A rendezvényt a járvány miatti két éves kihagyás után sikerült ismét megrendezni. 

Sokan várták szombat délután fél hatkor a sóval megrakott tutaj érkezését a révi szoros bejáratánál, az új hídnál. A fuvarozott sóért járó vámot Dorel Cosma polgármester szedte be, majd a futballpályán felállított színpadon hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt, külön köszöntve a hajdúszoboszlói, felsőpakonyi valamint a székkutasi vendégeket. A szombati nap a község amatőr tánccsoportjainak a fellépésével folytatódott, őket Ionica Morosanu és Ducu Bertzi követte, majd szabadtéri diszkóval zárult az est. A helyi és a testvértelepülések önkormányzatainak képviselői, a magyarországi küldöttségek tagjai este közös vacsorán találkoztak. Vasárnap gyönyörű időre ébredtek a vendégek és a réviek. Reggel kilenc órakor a helyi polgármesteri hivatal   mellett még három csapat – köztük a székkutasi testvértelepülés csapata – főzték a bográcsot, a pacalpörköltet, így délre már sorra kóstolgathatták a kilátogatók az ínyencségeket.

Délben a Sebes-Körös-menti településekről érkezett amatőr néptánccsoportok felvonulását a révi és a testvértelepülések elöljárói mellett Ilie Bolojan, megyei tanácselnök, Ioan Cupșa parlamenti képviselő vezették. A színpadon Dorel Cosma köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy János pakonyi polgármester, Rostás Péter székkutasi alpolgármester és Lévai Enikő, a hajdúszoboszlói TDM vezetője tolmácsolta jókívánságait a révieknek. Ezt követően 52 postagalambot engedtek fel az 52. alkalommal megrendezett Sóvám-ünnepségek tiszteletére. Délután hét óráig a Sebes-Körös menti népi amatőr együttesek szórakoztatták a nagyérdeműt, közben négy órakor kiosztották a legjobb főzőcsapatoknak járó díjakat. A zsűri döntése alapján a verseny első helyezettje a székkutasi csapat lett. Este hét órától Tamás Gábor, Otilia Haragos Seghedi, Frații Jdieri és a Proconsul  zenekarok teremtett remek hangulatot a révi futballpályán. Tizenegy órakor, már esőben, pompás tűzijátékkal zárultak az idei Sóvám-ünnepségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában