Változatos program

2022.06.01. 13:56

Gyereknapi zsongás Nagyváradon

Fotó:

Pikó Stefánia

Változatos program kerekedett június elsejére a kicsiknek, akiket a megyeszékhely szinte minden pontján megünnepeltek gyereknap alkalmából. Igazán ünnepélyesre sikeredett a keddi nap, amelynek már délelőtti óráiban is megtelt a nagyváradi vár és a város központja is gyermekes családokkal.

Három helyszínen szervezett gyereknapi fesztivált a Nagyvárad és Térsége Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR), így a nagyváradi várban, a Szent László téren és a Nagyvásártéren is ünnepi tevékenységek zajlanak. A Szent László téren a gyerekek rendőr- és tűzöltóautóba, mentőcsónakba ülhettek, de a csendőrség és egyéb hatóságok járműveibe is beülhettek, és természetesen szirénázhattak is. Ugyanitt, 16 óráig van elsősegélynyújtás bemutató, valamint – igazi tűz nélkül – tűzoltást is gyakorolhatnak a kíváncsiak.

A Nagyvásártéren kincskeresésre, kosárlabdázásra, festő és egyéb műhelyfoglalkozásokon való részvételre, közös játékokra volt lehetőség 11-től 15 óráig.

A nagyváradi várban egészen este kilencig tartanak a gyereknapi események, ahol mesefigurákkal, bűvészekkel, előadásokkal, ugrálóvárakkal, körhintával, kisvonattal, egyéb játékokkal és persze különböző finomságokkal várják a családokat. A nap folyamán többek között fellép a Lilliput Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes, utóbbi a Vuk című előadásból mutatva be részleteket.

Az Oradea Heritage és a Visit Oradea is készült a gyereknapra, így egyes turisztikai úticélok ingyenesen látogathatóak ezen a napon. A városháza tornyánál 12-18 óra között a gyerekek bohóccal találkozhatnak, de egy kiállítást is megtekinthettek. Charlie Chaplin találkozó, interaktív bemutató, papír- és kartonhajó bemutató és fotózás zajlik emellett a Darvas-La Roche-háznál, szintén 18 óráig. A Kossuth és a Teleki utcán található zsinagógákban meséskönyveket mutatnak be, a Szabadkőművesek múzeumában pedig kifejezetten gyerekeknek indítanak idegenvezetést több alkalommal is.

Fotók: Alexandru Nițescu

Videó: Pikó Stefánia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában