Szent László, a lovagkirály

2022.06.02. 10:00

Díjazták a Szent Lászlóról szóló rajzpályázat versenyzőit

Tankó Zita tanfelügyelő által szervezett Szent László, a lovagkirály elnevezésű rajzverseny díjkiosztó ünnepségét tartották hétfő délután a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A rendezvény a 30. Festum Varadinum részét képezte, csak objektív okok miatt május 30-ra halasztották.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Több mint 300 pályamű érkezett szerte az országból a 0-XII. osztályosok számára meghirdetett rajzversenyre. Az alkotásokat már a múlt héten kiállították, a díjkiosztó ünnepséget azonban tegnap tartották a Bihar megyei általános iskolás diákok számára. A munkákat zsűritagként Rácz Eliza festészet-, Márton Katalin rajz-, Jankó-Szép Noémi kerámia-, Biró Anett formatervezés szakos tanárok, valamint Pintér Viktória egyetemi hallgató értékelték korábban szakmai szempontból.

Az ünnepség elején Rejtő Róbert diák bűvölte el bűvésztrükkjeivel a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Tankó Zita főszervező felidézte, hogy több mint egy évtizeddel ezelőtt kezdeményezte a versenyt. Az idén is sok szép rajz érkezett, a tanárokból, művészekből álló zsűrinek bőven akadt dolga, értékelni valója. A legendás Szent László király alakja sok kis művészpalántát megihletett. Szép Szent László portrék, mondarészletek, képregények és békéről szóló rajzok, illetve rajzos békeüzenetek lettek megfogalmazva, dicsérve a gyerekek szorgalmát, tehetségét, kitartó munkáját.

Jankó-Szép Noémi elmondta, hogy négy kategória volt: Szent László portrék, legendák illusztrálása, képregény és a béke témája. Egyedi látásmódról tanúskodik sok alkotás, ami a használt színeket, a részletgazdagságot illeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában