Tiszta megye

2022.06.17. 13:25

Díjazták a nagytakarítási bajnokság éllovasait

Ciucur Losonczi Antonius

Átadta a pénznyereményeket a májusban szervezett nagytakarítási bajnokság régiónkénti első három helyezettjének Mircea Mălan, a megyei tanács alelnöke és az Ecolect Group fejlesztési egyesület vezetője szerda este, egy gálaünnepség keretében. Fődíjban részesült Bors, Élesd, Alsókocsoba, Vaskohsziklás, Érbogyoszló és Szentjobb. Második helyen végzett Biharszentandrás, Csarnóháza, Madarász, Vaskoh, Margitta és Szalacs, harmadik lett Hegyközpályi, Vársonkolyos, Nagyszalonta, Alsóbiharkristyór, Papfalva és Székelyhíd. A nyereménylapokat környezetvédelmi és a gyermekeknek szánt projektek megvalósítására kell fordítani. Idén 1300 tonna hulladék gyűlt össze a kampány során.

Mint ismeretes, 94 önkormányzat nevezett be a megyei tanács és az Ecolect májusi nagytakarítási bajnokságára, kimaradt Várasfenes, Rény, Biharhosszúasszó, Köröskisjenő, Érsemjén és Alsólugas. A nyereményalap 1.080.000 lej volt, a megyei tanács hozzájárulása 500.000 lej. A hat térség nyertesei 100-100 ezer lejt kaptak, a másodikok 50-50 ezer lejt, míg a harmadikok 30-30 ezer lejt. Ismét partnernek jelentkezett a Bihar Megyei Tanfelügyelőség, melynek támogatásával iskolai szinten önkéntes hálózatokat lehetett alapítani. Azok a 012. osztályos tanulók pedig, akik csatlakoztak, és bizonyítani tudták, hogy legalább két takarítási akcióban részt vettek, jutalomra számíthattak az Ökokihívás végén. Ez azt jelenti, hogy készült egy összesített táblázat, és elektronikus sorshúzással a hét térségből (Váradot is beszámítják, azért van eggyel több, mint a korábban említett bajnokságban) 3-3 nyertest választottak. A 21 diák 500-500 lej értékben kapott vásárlási utalványt, míg a 21 önkéntes alakulat, melynek a tagjai, 1000-1000 lej értékben. A szemetet öt frakcióban kellett gyűjteni, a zacskókat és a kesztyűket a köztisztasági vállalatok biztosították, amelyek az összegyűlt hulladékok ingyenes elszállítását is vállalták. Az együttműködő felek közt voltak még civil szervezetek, cégek és más állami intézmények is, egyik médiapartner a Bihari Napló volt. A kommunikációs felület a megújult ecolectbihor.ro honlap volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában