Forest Race Margitta

2022.05.02. 13:07

Óriási sikere volt Margitta város terepfutóversenyének

Április 30-án első alkalommal szerveztek a margittai Nagyerdőben, nagyszabású, összehangolt, több generációt érintő terepfutó versenyt, Forest Race Margitta néven. A verseny szervezője a közelmúltban megalakult Run For Freedom sportklub volt. Személy szerinti főszervezői Katona Levente és Sas Csongor.

Szőke Ferenc

A sportklub fő célja, hogy Margitta és környéke egészséges, természetszerető közösséget alkosson. Különös tekintettel vannak a fiatal és a legfiatalabb nemzedékre, hiszen a sportot nem lehet elég korán kezdeni. A mostani verseny három távot tartalmazott: félmaratron, cross és gyermek-táv. A félmaraton 21,6 km, 460 m-es magassági szintkülönbséggel, a cross 10,8 km, 230 m-es szintkülönbséggel, a gyermektáv pedig 1 km volt, 20 m-es szintkülönbséggel. A jelentkezők életkorának függvényében több korcsoportot alakítottak ki, hogy ezzel is biztosítsák az egyenlő feltételeket. Gyerekek esetében 4-6, 7-8, 9-10, 11-12, 13-14 éves korcsoportok voltak lányok és fiúk esetében egyaránt. 

A cross versenyben 16-29, 30-39, 40-49, 50-59 és 60+ éves korcsoportok voltak nők és férfiak számára. Kialakítottak a gyerekek számára is egy csoportot ebben a távban. A félmaraton esetében ugyanezek a korcsoportok voltak 60+ nélkül. A versenyt jó előre meghirdették és maguk a szervezők is csodálkoztak azon, hogy mekkora népszerűsége van. Margittáról és környékéről, de a megye más településeiről, és a szomszédos megyékből is érkeztek terepfutók. Több mint 300 bejegyzett jelentkező volt, közülük sokan kísérőkkel érkeztek. A startcsomagokat már egy nappal a verseny előtt kiosztották, mely tartalmazta a pólót, a startszámot és az étkezési jegyet. Aznap technikai megbeszélést is tartottak. 

A startcsomagokat a verseny napján is át lehetett venni a reggeli órákban, melyet technikai megbeszélés és közös bemelegítés követett. A gyülekező a Freedom Kalandpark bejáratánál volt és az volt a verseny kiindulási és érkezési pontja is. Az útvonal ki volt jelölve, ellenőrzési és frissítési pontokat tartalmazva. Pontban 10 órakor rajtolt a félmaraton csoportja, majd 10,20-kor a cross csoport. 12-14 óra között bográcsgulyás várta a fáradt versenyzőket. A gyerekek rajtja 13 órakor volt. Eredményhirdetésre 14 órakor került sor. Ugyanekkor sorsolták ki a tombolákat, melyek a rajtszámokat tartalmazták. Az a szerencsés versenyző, akinek egy ügyes kislány kihúzta a rajtszámát a Sasmob cég felajánlásából egy irodabútort nyert, melyet haza is szállítottak. Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a város polgármestere Marcel Emil Sas Adăscăliții, aki gratulált a szervezőknek és a versenyzőknek egyaránt. 

Kiemelte, hogy a sportolási lehetőségen túl, mely hasznos az egészségre, a város hírnevét is öregbítik az ilyen rendezvények. Estére verseny utáni partit szerveztek a rajt közelében lévő Casa Bihorului étterem teraszán. Erre a belépő szintén a rajtcsomagban volt, melyet minden jelentkező megkapott, a szimbolikus összegű részvételi díj fejében. Tartalmas, jó hangulatú, az egészségre is jó hatással lévő verseny volt, melyhez az időjárás is kedvezett. A legmegfelelőbbek voltak a körülmények: se hideg, se meleg, se eső. A nyertes versenyzők érmeket és kupákat vihettek haza. A sok korcsoport miatt igen hosszú lenne a dobogósokat felsorolni, de állíthatom, hogy minden résztvevő nyertes volt. Sok esetben ugyanis csak tizedmásodpercek voltak a dobogós és nem dobogós befutók között. Gratuláció és elismerés illet minden versenyzőt és minden szervezőt. Csak így tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában