Projekt

2022.05.26. 07:39

Húszszintes tömbház épül Nagyváradon

Ismét benyújtották láttamozásra a nagyváradi területrendezési bizottsághoz a húsz szintes tömbház építésének tervét, amit a bizottság jóvá is hagyott.

Fotó: Claudia Bonchis

Pap István

A magasház építését a Central Business Consulting cég tervezte meg és nyújtotta be elbírálásra a területrendezési bizottsághoz. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményében emlékeztet arra, hogy a tervet egyszer már benyújtották 2020-ban, akkor a megépítendő tömb tervének módosítását kérték, illetve azt, hogy jelöljék meg a tervben az építés különböző etapjait is. A jelenlegi tervet módosítások nélkül fogadta el a bizottság. A beruházásról a látványterveken kívül csak annyit közöl a polgármesteri hivatal, hogy a Nagypiac tér (Piața Cetății) 18. szám alatti telken, tulajdonképpen a tér, a Ion Ghica és a Vámház (Evreilor deportați) utcák által határolt területen fog megépülni. Az épületnek két alagsori szintje, földszintje és tizenkilenc emelete lesz. A földszinten az utcafronti részeken üzletek és szolgáltató egységek kapnak majd helyet, a tömbház felsőbb szintjein lakások lesznek. Radu Fortiș, a város főépítésze a projekt kapcsán megjegyezte, hogy egy nagyon értékes telekre épül majd az az ingatlan, mely egy sugárút perspektíváját is lezárja, illetve meghatározza, a benyújtott projekt pedig eleget tesz ennek az igénynek. A tervhez egy közlekedési tanulmány is társult, ami megoldja a közlekedési problémákat is. A bizottság jóváhagyta a tervet. 

Egyéb projektek

Az MDS Kogălniceanu Development cég szintén tömbházat akar építeni a Kogălniceanu utca 44. szám alatt, persze sokkal alacsonyabbat. Az épület az utcafronton földszintes, két emeletes és egy visszahúzott emeletes építmény lesz, a hátsó részében pedig három emelet és visszahúzott emelet lesz. A tömbházban 33 lakást alakítanak ki, a földszinten egy 220 négyzetméteres kereskedelmi egység lesz. Erről az elképzelésről övezeti városrendezési tervet kell készíteni. Ugyancsak jóváhagyta a bizottság múlt heti ülésén az Arabesque cég tervét, mely raktárcsarnokot akar építeni a Szentandrási út 25. szám alatt a cég jelenlegi raktára közelében. Az új, tíz méter magas csarnok 4375 négyzetméteren épül majd meg, a tervről szintén övezeti városrendezési tervet kell készíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában