Kölcsönzés

2022.05.14. 08:36

Elektromos rollerek állnak a váradiak rendelkezésére

Pap István

Ettől a héttől kezdve Nagyvárad polgárainak 250 elektromos roller áll a rendelkezésükre, de fontos tudni, hogy ezeket a közlekedési eszközöket a kerékpárutak közelében kell hagyni. A polgármesteri hivatal közlekedési bizottsága jóváhagyta a Bolt Operation Ou vállalkozásnak, hogy a városban használjon huszonöt elektromos roller kölcsönző helyszínt. Az engedély május végéig érvényes, és a meghosszabbításra vonatkozó kérelmet is benyújtották már.

Az elektromos rollerrel Nagyváradon csak a 14. életévüket betöltött személyek közlekedhetnek. Ilyen járművel a közúton kell közlekedni az első sávban, de ott, ahol vannak kerékpárutak, ezeket kell használniuk az elektromos rollerrel haladóknak. Járdákon csak ott lehet elektromos rollerrel menni, ahol fel van festve kerékpár sáv. A parkokban is lehet használni ezeket a járműveket, ha nem akadályozzák a gyalog közlekedőket. Nagyváradon az elektromos rollerek maximális sebességét 25 km/órában határozták meg, de a Szent László téren, a Bémer (Ferdinand) téren és a Szent László híd környékén 10 km/óra a maximális sebesség. Elektromos rollerrel nem lehet várakozni vagy parkolni a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a taxiállomásokon, az autóknak fenntartott parkolóhelyeken, a gyalogátkelőhelyeken, a kerékpárutakon, a zöldövezeteken és a gépkocsi behajtóknál. A közlekedési vagy parkolási szabályok megszegése 200 és 400 lej közötti bírsággal sújtható, amelyet a közlekedési és a helyi rendőrök egyaránt kiróhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában