Támogatott tartalom

2022.05.03. 13:10

A május 7-én sorra kerülő Állásbörze résztvevői megtehetik az első lépést alkalmazásuk felé

Két online kiadás után az Állásbörze most hagyományos formájában tér vissza Nagyváradra, visszahozva a munkáltatók és a munkát keresők közti személyes interakció varázsát. A rendezvényre május 7-én, 10–19 óra között kerül sor az ERA Shopping Centerben.

Több mint 20 cég különböző tevékenységi körökből több száz munkahelyet biztosít a rendezvényen részt vevőknek. Az Állásbörze azonban nem csak erről szól. A munkát kereső itt átveheti a helyi szakmai környezet lüktetését, és nem csak, szemtől szemben ülhet a csúcscégek képviselőivel, közvetlenül is jelentkezhet különböző állásokra, kérdéseket tehet fel és hasznos válaszokat kaphat, elindíthatja a folyamatot az álommunka megszerzése felé, vagy értékes tippeket kaphat, amelyek a sikeres karrierhez vezetnek.

A szociális interakció iránti vágy a munkaadók szintjén is érezhető volt, így pozitív visszajelzéseket kaptunk a fizikai formában történő eseményekhez való visszatérés tárgyában. A meghívásunkra igenlő választ adó cégek már alig várják, hogy a jelentkezők megtegyék az első lépést az alkalmazás felé, átléphessék a hasznos információkkal felvértezett standok küszöbét, annál is inkább, mert a rendezvényen való részvételt már nem korlátozzák a megszorító intézkedések.

„A járvány két éve megszakította az általunk megszokott fizikai jelenléttel járó eseményeket, és ez kihívást jelentett nekünk és a munkaadóknak egyaránt. Új megoldásokat kellett találnunk a távolról történő toborzási folyamatokban való részvétel folytatásához. Ez az év azonban egy új kezdetet hoz, és ezt mi is érezzük. Újra szemtől szemben tehetjük meg az első lépéseket. A munkáltatók és az állásokra jelentkezők újból találkozhatnak, és megtehetik szakmai kapcsolatuk első lépéseit már az Állásbörze idején”, mondja Mihai Daniel Cotos, az Állásbörze és a Digital Crusade alapítója és vezérigazgatója.

Ha állást keres, vagy egyszerűen csak szeretné megtudni, hogy mik a trendek a munkaerőpiacon, május 7-én 10 és 19 óra között lehetősége nyílik arra, hogy értékesítse tulajdonságait, és meghódítsa azokat a cégeket, amelyek már régóta foglalkoztatják, valamint arra is, hogy olyan tanácsokat kapjon, amelyek segítik szakmai fejlődését. Az olyan területek jelentős szereplői, mint az autóipar, a mérnöki munka, az informatika, a termelés és a technológia, szolgáltatások, üzleti élet, a pénzügy és a biztosítás, a logisztika és szállítás, az építőipar és az ingatlan- vagy munkaerő-közvetítés, jelen lesznek a tavaszi Állásbörzén.

Az autóipar fontos képviselői is ott lesznek a rendezvényen. A Michelin és a ContiTech Fluid Automotive már visszaigazolták részvételüket az Állásbörzén, és türelmetlenül várják, hogy válaszoljanak a jelöltek kérdéseire, és minél több önéletrajzot gyűjtsenek össze. Az eseményről nem hiányozhat az AstorMueller sem, amely világszinten a Bugatti shoes és a Daniel Hechter lábbelik kizárólagos tulajdonosa. A termelési és műszaki területen állást keresők négyszemközt beszélgethetnek majd e területek képviselőivel. A Plexus cég csak egy azon társaságok közül, amelyek részt vesznek az eseményen. A külföldi állás iránt érdeklődők ugyanakkor a rendezvényen való részvétellel juthatnak hozzá ehhez, ugyanis az Állásbörzén jelen lévő különböző munkaerő-közvetítő cégek lehetőséget kínálnak a jelentkezőknek a külföldi jelentkezésre és elhelyezkedésre.

Az eseményre a belébés díjtalan, a jelentkezőknek pedig lehetőségük lesz helyben összeállítani egy önéletrajzot, a CV2GO eJobs-applikációt használva. „A munkahelyek száma tovább növekszik, még a két éve tartó járványok ellenére is, amelyek a munkaerőpiac ellen hatnak, de az ukrajnai háború ellenére is. A munkaadók optimizmusa megmutatkozik Nagyváradon is, akik az aktív állások számával lepnek meg bennünket. Áprilisban például az eJobs.ro platformon csak Nagyváradon több mint 3800 állás jelent meg, kétszer annyi, mint az előző év azonos időszakában. Minden bizonnyal ebben a hónapban is hasonlóan nagy nyitást láthatunk a nagyváradi munkaadók részéről, ami azt jelenti, hogy a jelölteknek is minden okuk megvan a bizakodásra”, mondta Bogdan Badea, az Állásbörze rendezvényéhez idén is csatlakozó, Románia-szerte vezető munkaerő-toborzási felület, az eJobs vezérigazgatója.

A toborzókkal folytatott személyes találkozókat a helyszíni mobil stúdió élőben egészíti ki, amely összegyűjti a rendelkezésre álló állások részleteit, valamint interjúkat a cégek képviselőivel vagy az együttműködők prezentációit. Ezek különböző csatornáinkon lesznek köszvetítve: Facebook, LinkedIn, YouTube és targuldecariere.ro.

Ezen a kiadáson az állásajánlatok kimondottan változatosak. A részt vevő cégek ajánlatai a következő pozícióknak szólnak: ügyfélkapcsolati szakemberek, adatfeldolgozó operátorok, szoftver- és hardvermérnökök, programozók, diszpécserek, hivatásos sofőrök, PR- és kommunikációs asszisztensek, közgazdászok, építőmérnökök, villanyszerelők, oktatók, könyvelők, toborzók, különböző szakmai gyakorlatok hallgatói.

Ha a munkaerő-felvétel első lépése személyesen is történik, a meglévő állásokra online is lehet jelentkezni egy korábban létrehozott fiók segítségével, de az eseményt követően is, a https://www.targuldecariere.ro/oradea platformon.

Az Állásbörze idén töltötte be a 16. életévét, Románia és a Moldovai Köztársaság legnagyobb karrierrendezvény-hálózata, amely évente kétszer, a tavaszi és őszi szezonban több száz munkaadót és több ezer jelöltet hoz össze. Az Állásbörze 2006 óta, az első rendezvénytől mostanáig a legelterjedtebb szelektív toborzási megoldássá vált, és kulcsszerepet játszott a munkaerőpiac pozitív alakításában. Minden alkalommal hozzájárult a képességek fejlesztéséhez, a tehetségek felfedezéséhez és az elhelyezkedési lehetőségek bővítéséhez.

Az idei tavaszi kiadás a lelkesedés, a személyes találkozások vágya, a lehetőségek felkínálása, az új távlatok megnyitása és a szép történetek kialakulása jegyében zajlik majd.

 

Fizetett hirdetés!

CH15999

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában