Szolgáltatás

2022.04.03. 11:00

Megszabadulhatunk a nagy méretű hulladéktól

Illusztráció

Pap István

 

Megszabadulhatnak a nagy volumenű és veszélyes hulladékaiktól a váradiak április 4. és 15. között. A nagy méretű hulladékot begyűjtő akciót a RER Vest vállalat szervezi, mely hétfőtől péntekig 12–20 óra között gyűjti be a polgároktól a kitett hulladékokat. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal azt írja közleményében, hogy azok a személyek, akik igénybe akarják venni ezt a szolgáltatást, munkanapokon 07.30–15.30 óra között hívhatják a RER Vest céget a 0751-306-526 telefonszámon. A híváskor meg kell adják pontos nevüket, lakcímüket, a hulladék típusát és annak becsült méretét. A RER összesíti a beérkezett igényléseket és telefonon értesíti az érintetteket arról, hogy melyik napon és melyik órában mennek el a hulladékért. 

 

Az elszállításkor a polgár egy nyugtát kap a szolgáltatótól, melyen szerepelni fog az igénylő neve, címe és aláírása, valamint a RER-jármű vezetőjének a neve, a jármű rendszáma és az elszállított hulladék mennyisége köbméterben megadva. Ezt a szolgáltatást csak azok a természetes személyek vehetik igénybe, akiknek érvényes hulladékelszállítási szerződésük van a RER köztisztasági vállalattal, és nincs fizetési hátralékuk a szolgáltatóval szemben. A polgár kötelező módon jelen kell legyen a nagyméretű hulladék elszállításakor, a hulladékot szétszerelve, szétbontva kell elhelyezni olyan helyre, amit a RER járműve a közútról közvetlenül meg tud közelíteni. Nagy méretű hulladéknak számítanak a bútorok, a háztartási eszközök, a szőnyegek, a matracok stb. Lényeges, hogy az elektromos és elektronikus berendezések nem tartoznak ide. A veszélyes háztartási hulladék közé sorolhatók: a tisztítószerek csomagolása, az elemek és a hordozható akkumulátorok, az olajfestékek, a szórófejes palackok, a belsőépítészeti termékek csomagolása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában