Találkozó

2022.04.28. 16:00

Meghívó Révre a Magyar Szórvány Napjára

Illusztráció

Közlemény

„Hát nem azt a parancsot adtam neked, hogy légy erős és kitartó? Ne félj és ne aggódj tehát, mert az Úr, a te Istened veled lesz mindenütt, ahova csak mész. (Józsué 1,9) A Révi Református Egyházközség elnöksége, presbitériuma, a Pro Rév Egyesület, az RMDSZ helyi szervezete, a révi iskola magyar tagozata a Bethlen Gábor Alap támogatásával a következő hétvégén hetedik alkalommal rendezi meg Réven a Magyar Szórvány Napját. Rév és környéke egyházi és földrajzi szempontok alapján is Bihar megye keleti végváraként számon tartott régió. A Királyhágó lábainál elhelyezkedő települések (Rév, Köröstopa, Nagybáród, Vársonkolyos, Magyarkakucs, Barátka) magyar ajkú lakosainak elérését, megszólítását tűzte ki célul a rendezvényünk, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A cél: elérni és meghívni nemzettársainkat egy együttlétre, amelynek a helyszíne Rév. 

A találkozás, a lelki növekedés, a beszélgetés, a baráti kapcsolatok kialakítása, erősítése a családok között, valamint a jövőtervezés reményében hívunk és várunk mindenkit a rendezvényre. A magyar nyelv ápolását, megtartását a révi szórványvidéken célzó kulturális programjaink, a nemzeti öntudat ébrentartását célzó tevékenységeink, szavalatok a találkozón mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük magyar származásunkat, nyelvünket, identitásunkat. Figyelnünk kell egymásra, számon kell tartanunk minden magyart! 

Részletes programterv: 2022. május 1., vasárnap, helyszín: református templom – 10–10.30 – a vendégek fogadása a református imateremben; 10.30 – istentisztelet a református templomban – igét hirdet Papp Csaba révi református lelkipásztor; köszöntők, helyi gyermekek és ifjak alkalmi szolgálata. Helyszín: művelődési ház – a debreceni Hajdú Táncegyüttes fellépése, Meleg Vilmos színművész verses összeállítása, helyi gyermekek és ifjak műsora, közös ebéd. 

Papp Csaba révi református lelkipásztor 

Hasas János, a Pro Rév Egyesület elnöke 

Maier Zoltán, a Révi Műszaki Kollégium aligazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában