Találkozó

2022.03.12. 09:00

Nőnapi ünnepség a szépkorúaknak

Nőnapi ünnepséggel kedveskedett szerda délután a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete (PMNYE) tagjainak Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

 

A Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében szinte nem lehetett ülőhelyet találni, a beszélgetések, ölelések és egyéb gesztusok arról tanúskodtak, hogy mindenki nagyon várta már azt a napot, pillanatot, amikor kötöttségek nélkül lehet ismét találkozni.

A PMNYE részéről Szilágyi Ibolya elnök üdvözölt mindenkit, köszönetet mondva a meghívásért. Biró Rozália hangsúlyozta: a közös ünneplésen túl ez az esemény annak az érzésnek az újbóli átélését is kívánja szolgálni, hogy milyen jó együtt lenni. Megjegyezte: zűrzavaros két éven vagyunk túl, és sajnos nem lehet felhőtlen az örömünk, mert nem tudunk nem gondolni arra, hogy egy kicsit cseberből vederbe estünk, hiszen most egy olyan dolognak vagyunk a részesei, melyről nem gondoltuk volna, hogy a 21. században megtörténhet. A szomszédos országban háború dúl, és az ember szíve összeszorul attól, amit lát és hall az ottani borzalmakról, fogalmazott a parlamenti képviselő.

Pető Dalma nagyváradi önkormányzati képviselő köszönetet mondott a szépkorúaknak azért, amiért a járvány idején ők is bekapcsolódtak az Együtt vagyunk! önkéntes segítőhálózat tevékenységeibe.

A továbbiakban ifjabb és idősebb művészek teremtettek ünnepi hangulatot. Meleg Vilmos színművész verscsokrot „nyújtott át” a hölgyeknek, Szerefi Ilona, a Nagyvárad Táncegyüttes szólistája kalotaszegi népdalokat énekelt. Citerajátékkal lepték meg hallgatóságukat a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium negyedikesei (Bodoni-Dombi Rozi, Wagner Júlia, Nagy Dorka-Fanni, Blaskó Gréta és Varga Alexa, tanítónőjük Soós Orsolya), egy tanmesét adtak elő Szatmári Ildikó magyarszakos tanárnő diákjai (az ötödikes Czégényi-Ghenț Péter, illetve a tizedikes Kozma Keitlin és Bokor Viktória), majd Kövendi Éva zenetanár ötödikes tanítványai jutottak szerephez (Tégy Uram engem áldássá; Áldjon meg téged, áldjon meg az Úr). Gitározott két művészeti líceumos diák, az ötödikes Mellercsuk Bence és a nyolcadikos Tóth Tibor (felkészítőjük Szabó Attila tanár), majd pedig egy nyugdíjas hölgy, Kovács Aranka szavalt. Az összejövetel szeretetvendégséggel ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában