Születésnap

2022.03.25. 11:43

Évfordulót ünnepelt a Tibor Ernő Galéria

Pikó Stefánia

 

Gajai Ágnes és Csepei Róbert művészpáros zenés műsorával ünnepelte meg a nagyváradi Tibor Ernő Galéria fennállásának 32. évfordulóját szerda délután. A galériában szép számban gyűltek össze az érdeklődők, akiknek tetszését láthatóan hamar elnyerte a színészpáros verses, dalos előadása.

 

A rendezvényt Csathó Töhötöm nyitotta meg, aki épp a pandémia kitörése előtt vette át Gavrucza Tibortól a galéria vezetését, melynek megközelítőleg tizenkét éve tagja. A galéria vezetője szerkesztőségünknek elmondta, a korlátozások nemrégiben történt feloldása nagy fellélegzést jelentett a képzőművészek társaságának, hiszen a járvány miatt bevezetett intézkedések a galéria életét – mint ahogyan minden kulturális intézményét – is jócskán megnehezítették. Szívfájdító volt úgy szervezni rendezvényeket, hogy azokat nem hirdethették meg szélesebb körben, mert ügyelni kellett arra, hogy ne legyen túlzsúfolva a galéria. Bár a zárt körű tárlatnyitók után látogatható volt a galéria a szélesebb értelemben vett érdeklődők számára is, az alkotók számára az élmény nem volt ugyanolyan, hiszen „éppen a minket éltető erőt, a közönséget kellett elzárnunk magunk elől” – mondta a művészeti vezető. Emellett számos kiállítás teljesen elmaradt a járvány miatt, melyeknek a közeljövőben csak egy részét fogják tudni bepótolni, mindazonáltal, mint Csathó Töhötöm fogalmazott, megújult lendülettel vágtak most neki a munkának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában