Helyi termékek

2022.03.10. 18:00

Disznótoros fesztivál Nagyváradon

Ismét finom illatok fognak szállni a nagyváradi ERA Shopping Park bevásárlóközpont parkolójában, a hétvégén ugyanis újból megrendezik a D'ale Porcului nevet viselő disznótoros fesztivált.

BN-összeállítás

 

A korlátozások feloldását követően a fesztivált a megszokott keretek között tartják meg, a szervezők azonban arra kérik a látogatókat, hogy a biztonság érdekében legyenek elővigyázatosak. A március 12 – 13 közötti fesztiválon a sertés hagyományos feldolgozásából származó étkek versenye mellett a helyi termékek vásárát is megszervezik, ugyanakkor a fesztivál helyszínén kialakítanak egy olyan sarkot, ahol a szervezők, a Vöröskereszt és a Nagyváradi Vérközponttal közösen hozzájárulhatnak az ukrajnai háború áldozatainak megsegítéséhez.

 

A nyolcadik alkalommal megszervezendő fesztiválon a megye települései, illetve vendégcsapatok mérik össze kulináris tudásukat, a látogatók a szervezőktől vásárolt jegy ellenében tudják megkóstolni a versenyben levő ételeket. A bevétel egy részét az ukrajnai háborúban érintettek megsegítésére fordítják. A zsűri idén is tíz díjat oszt ki: a legjobb pálinka, a legjobb kolbász, hurka, toroskáposzta, a legjobb helyi specialitásért járó díj mellett díjat kap a legnépszerűbb csapat, azaz a legtöbb étkezési jegyet begyűjtő, az első három díj mellett pedig különdíjakat is osztanak. A fesztivál szombaton 8 órától pálinkakóstolással nyitja meg kapuit, a helyi termékek vására 10 órától kezdődik, eredményhirdetés 18 órakor. A helyi termékek vására vasárnap 9 – 18 óra között is látogatható.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában