Közlemény

2022.02.14. 11:00

Szigorúan tilos zöldövezeteket felszámolni

Forrás: PMO

Pap István

 

Sajnálatos módon elég gyakran előfordul az Nagyváradon, hogy a lakók, cégek képviselői felszámolják a házuk vagy kereskedelmi egységük melletti zöldövezeteket, hogy a helyükön parkolóhelyeket hozzanak létre, ráadásul még különböző akadályokat is kihelyeznek, hogy úgymond illetéktelenek ne tudjanak oda parkolni. Ezt a jelenséget megelégelve a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal Ingatlankezelő Igazgatósága közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy a közutak, a járdák és az ezek melletti zöldövezetek közterületek, azaz mindenkinek joga van használni azokat. A közutak mentén lévő zöld sávok tönkretétele súlyosan károsítja a környezetet, jogi és természetes személyeknek szigorúan tilos ezekben a zöldövezetekben bármiféle munkálatot elvégezni, ez kizárólag a helyi önkormányzat kompetenciájába tartozik, hangsúlyozzák. 

 

A közlemény külön megszólítja a magánházak tulajdonosait, bérlőit, valamint a vállalkozókat, akik nem sajátíthatják ki a házuk, cégük utcafrontján lévő közterületeket, hanem csakis az önkormányzat alakíthat ott ki parkolóhelyeket az érvényben lévő parkolási szabályzat alapján. Ha valaki az ingatlantulajdona mellett akar parkolóhelyet szerezni magának, kérésével forduljon a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal műszaki igazgatóságához, ingatlankezelő igazgatóságához és parkolási osztályához, és az illetékes intézmények majd döntenek arról, hogy hol lehet azokat kialakítani, vagy a forgalom zökkenőmentesebbé tétele érdekében a várakozási időszakot csökkenteni. A közlemény azzal a figyelmeztetéssel zárul, hogy az illetéktelen beavatkozásokat, a környezet engedély nélküli átalakítását a város nyilvántartásba veszi, és azokat a tulajdonosokat, akiknek ingatlana előtt történt ez, arra kötelezik, hogy saját költségükön állítsák vissza az eredeti állapotot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában