Tender

2022.02.22. 15:00

Négy árajánlat érkezett a váradszentmártoni körgyűrűre

Ciucur Losonczi Antonius

 

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a kijelölt határidőig (február 17.) négy konzorcium tett árajánlatot a váradszentmártoni körgyűrű tervezésére és építésére kiírt tenderre, melyet korábban a közbeszerzések elektronikus rendszerében (SEAP) hirdetett meg a megyei önkormányzat. Ezek a következők: az Asfalmix (fővállalkozó)-Faber Kft.-Opr Asfalt; a Drum Asfalt (fővállalkozó)-Il Gaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi; a Dumexim (fővállalkozó)-Hydrostroy AD, VDH AD (Vodstroi 98 AD), valamint a Construcții Erbașu (fővállalkozó)-Drumuri Orășenești Rt.-Procons Group, Váhostav Sk konzorcium.

 

A terelőút Nagyvárad irányából megkerüli majd Szentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat. 5,7 kilométer hosszú lesz, menetirányoként kétsávos és 10 méter széles. A befektetés feltételezi több mint két kilométer hosszú bekötőút építését is, valamint három méter széles kerékpárútét a körgyűrűvel párhuzamosan. A kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, és létesül majd három híd, két felüljáró, egy viadukt és három körforgalom is.

 

Ráadásképpen, annak érdekében, hogy biztosítva legyen az összeköttetés a 76-os országút és az új körgyűrű közt, beterveztek egy közel 900 méter hosszúságú utat is, a Szentmárton bejáratánál levő körforgalom jobb oldalán, az ANL-negyedben. 

A projekt becsült értéke 154–170 millió lej. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosítják a Nagy Infrastruktúra Operatív Program 2014–2020 keretében (POIM), a tervezés és a kivitelezés időtartalma 17 hónap, 3 hónap és 14 hónap lebontásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában