Gyűlés

2022.02.21. 16:00

Megtartotta első ülését a romaügyi munkacsoport

Dumitru Țiplea prefektus február 17-ére összehívta a Bihar megyei vegyes romaügyi munkacsoport idei első ülését, amelynek témái között szerepelt a megye roma kisebbségének integrálása, a közösség tagjainak nyújtott, a munkaerőpiacon való elhelyezkedést segítő tájékoztató, tanácsadói szolgáltatások, a roma közösségekben tevékenykedő egészségügyi közvetítők számának növelése, valamint az iskolaelhagyást csökkentő projektfejlesztés is. A gyűlés alkalmával a prefektus felhívta a közösségek vezetőinek figyelmét az idei népszámlálás fontosságára is.

 

A gyűlésen szó esett arról a Bihar megyei Prefektúra által indítványozott törvénymódosításról is, amely a garantált minimumjövedelmet érinti. „Mivel azon személyek egy része, akik szociális segélyben részesülnek, nem rendelkeznek olyan fokú iskolai végzettséggel, amely különböző tanfolyamokon való részvételt illetve munkahelyen való elhelyezkedést tenne lehetővé, szorosabb kapcsolatra lenne szükség a szociális segélyben részesülők és a Második esély nevet viselő oktatási program között. A törvénymódosítással ezek az állampolgárok tanulás által javíthatnak szocális helyzetükön és jobb életkörülményt teremthetnek maguknak” - idézi a prefektúra közleménye Dumitru Țiplea prefektust.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában