Kampány

2022.02.02. 18:00

Ebben a tanévben is folytatódik a Biztonság Iskolája

A román rendőrség a tanügyminisztériummal közösen, valamint a Maspex Romania vállalat partnerségében ebben a tanévben is folytatja a Tedi Biztonság Iskolája elnevezésű kampányát, amelynek keretén belül az első osztályos kisdiákokat részesítik közlekedésbiztonsági nevelésben, de arra is megtanítják őket, hogyan legyenek biztonságban az online térben és a vakáció ideje alatt is. Bihar megyében a megyei rendőrfelügyelőség bűnmegelőzési osztályának és a megyei tanfelügyelőség lebonyolítása alatt zajló projektben 49 tanintézmény 74 osztályközössége vesz részt Nagyváradról, Fugyivásárhelyről, Biharszentandrásról, Váradszentmártonból, Élesdről, Vaskohról, Belényesről, Margittáról, Vaskohsziklásról, Magyarremetéről, Paptamásiból, Hegyközcsatárból, Sítervölgyből, Pusztahollódról, Érábrányból, Kisősiből, Talpasról, Körösszegről, Dragánfalváról, Berettyószéplakról, Alsódernáról, Szombatságról, Diófásról, Olcsáról, Magyarcsékéről, Érkörtvélyesről, Rényből, Vámoslázról és Mezőszakadátról. A rendőrség tagjai decemberben és januárban 14 programot szerveztek az iskolákban. 

 

A nagyváradi, élesdi, diófási, sítervölgyi, paptamási, mézgedi, magyarremetei, talpasi, érábrányi, szombatsági és vaskohi iskolák diákjai olyan tevékenységeken vettek részt, amely során a biztonságos internetezésről, a téli vakáció biztonságos eltöltéséről, a bullying, azaz iskolai bántalmazás felismerésének ismérveiről tanulhattak, de azt is elsajátíthatták, hogyan közlekedhetnek balesetmentesen, vagy mi a teendő akkor, ha egyedül tartózkodnak otthon. A projekt nem az információk bemagolásáról, hanem olyan ismeretek és képességek játékos elsajátításáról szól, amelyet a gyermek szükség esetén felhasználhat. A program az egész 2021/2022-es tanévben folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában