Segítségnyújtás

2022.02.28. 07:36

Adománygyűjtés a kárpátaljai magyarok megsegítéséért

Illusztráció

Meggyőződésünk, hogy Oroszország és Ukrajna háborújából egyik fél sem kerülhet ki nyertesként, miközben a tomboló harcoknak az egyszerű, hétköznapi emberek a legfőbb kárvallottjai. Erdélyi magyarokként egyetlen pillanatra sem szabad elfelednünk: a Kárpát-medencében élő magyarságnak összetartó, egységes nemzeti közösséget kell alkotnia – s ezt főként a mostani válsághelyzetben lehetséges bizonyítanunk. Felelősséget kell vállalnunk egymásért, mert minden magyar felelős minden magyarért!

 

Épp ezért az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Szövetség részeként, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen országos adománygyűjtést indít a háborús körülmények miatt nélkülözni kényszerülő Kárpátalja támogatása érdekében.

Eszerint felhívást intézünk az erdélyi magyar közösség minden tagjához.

 

Arra kérjük a lakosságot, hogy ki-ki lehetőségei szerint segítse a bajba jutott kárpátaljai testvéreinket tartós élelmiszerek, tisztító-, fertőtlenítő és tisztálkodószerek, valamint a csecsemőkorú gyermekek ellátásához szükséges termékek (tejpor, pelenka) felajánlásával! Ugyanakkor hasznos segítség a jó műszaki állapotban lévő áramfejlesztők, generátorok adományozása is.

Egyúttal felhívjuk az adakozók figyelmét, hogy a szállítási nehézségek miatti tömeg- és térfogatkorlátok miatt ruhaneműt nem veszünk át.

 

Adományaikat juttassák el az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Erdély-szerte működő irodáinak valamelyikéhez (ezek elérhetőségei az emnt.org/irodaink címen tekinthetők meg), vagy vegyék fel a kapcsolatot az Erdélyi Magyar Néppárt helyi elnökeivel, önkormányzati képviselőivel, polgármestereivel, akik segítenek adományaik célba juttatásában!

Az Erdélyi Magyar Néppárt vállalja, hogy az összegyűlt adományokat eljuttatja – a kárpátaljai magyar szervezetekkel egyeztetve – azokhoz, ahol most a legnagyobb a szükség.

Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a bajban lévő és szülőföldjén kitartó kárpátaljai magyarság megsegítése érdekében, hogy a most leginkább segítségre szorulók is érezzék: egyetlen magyar sincs egyedül!

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Elnöksége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában