Regisztráció

2022.01.14. 11:00

Március 9-ig lehet regisztrálni a magyarországi választásra

A magyarországi országgyűlési választást megelőző regisztrációs folyamatról beszélt Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatóján.

Illusztráció

BN-összeállítás

 

Az Erdély-szerte működő EMNT Demokrácia-központok munkatársai már év elejétől intenzív tájékoztató- és regisztrációs kampányt folytatnak, mely során felkeresik az erdélyi magyar állampolgárokat, s felhívják figyelmüket az április 3-i magyarországi választást megelőző regisztráció szükségességére, s amennyiben az ügyfelek igénylik, segítenek is az új regisztrációk elvégzésében vagy – adatmódosulás esetén – a regisztráció frissítésében. „Kollégáink a legutolsó határidőig, vagyis március 9-ig, folyamatosan végzik az erdélyi magyar állampolgárok regisztrálását, mely elengedhetetlen előfeltétele annak, hogy valaki leadhassa szavazatát a választás alkalmával” – mondta Sándor Krisztina. Az EMNT ügyvezető elnöke hangsúlyozta: az ügyfelek bizalommal fordulhatnak az EMNT munkatársaihoz, felkereshetik a szervezet irodáit (elérhetőségek itt: www.emnt.org/irodaink), ahol – a magyarországi lakcímkártya felmutatásával – segítséget kapnak a regisztrációs folyamatban. Ugyanakkor létrehozták a www.valasztas.info internetes oldalt is, ahol szintén részletesen tájékoztatják az érdeklődőket a regisztráció menetéről. „Fontos elmondanunk, hogy aki nem emlékszik arra, az előző választások alkalmával hova kérte a levélszavazatot is tartalmazó levélcsomagot, az frissítse regisztrációját, s ugyanígy kell eljárnia annak is, akinek esetében időközben adatmódosulás történt” – mondta az EMNT ügyvezető elnöke.

 

„Ismét arra kérjük az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy a szavazatbegyűjtés időszakában levélszavazataikat ne bízzák a román postára, hanem inkább hozzák be az akkor már meghosszabbított ügyfélfogadási idővel működő irodáinkba, vagy a későbbiekben kiközölt gyűjtőhelyeinkre! Csak így garantálható, hogy szavazataik még időben és biztonságosan célba érjenek” – hangsúlyozta Sándor Krisztina, aki mondandója zárásaként az elsőszavazókat is arra biztatta, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a választáson.

Az ügyvezető emlékeztetett: mindazok az erdélyiek, akik rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel, kizárólag április 3-án adhatják le szavazatukat a kolozsvári vagy csíkszeredai főkonzulátuson, amennyiben előzetesen kérvényezték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában