Munkálatok

2021.12.09. 14:30

A helyére került a cölöpök egynegyede

Forrás: Alexandru Nițescu

Fotó:

 

BN-összeállítás

 

 

A nagypiac előtti építkezésekről számol be közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Mint írják, a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) út felőli felhajtónál folynak jelenleg a földmunkák. Ugyanakkor húsz cölöpöt is lefúrtak már abból a nyolcvanhatból, amelyek az aluljárót fogják stabilan tartani. A cölöpfúrásokat a tervek szerint még ebben az évben befejezik. Jelenleg a közmű-hálózatoknál folyik a munka, az esővíz-elvezető csatorna- és a vízhálózat építése zajlik. Az aluljárónak két rámpája lesz, a Ghillányi út felőli szádfalai elkészültek. A forgalmat elterelték, így az autók a villamosvonalon közlekednek.

 

 

Mint ismeretes, a leendő közúti aluljáró Nagyvárad egyik legfontosabb közlekedési tengelyén, a Váradszőllős–Gojdu tér–Sztaroveszky út–Fő utca–vasútállomás–Püspöki út útvonalon teszi majd könnyebbé a közlekedést, ezzel csökkenni fog a légszennyezettség és biztonságosabban lehet majd közlekedni, ráadásul a tömegkötekedési járművek menetideje is csökkenni fog. A beruházás során megépítik az aluljárót a Ghillányi út és a Vámház (Evreilor deportați) utcák kereszteződésében, ugyanakkor két körforgalom is épül, ezek alatt halad majd el az aluljáró. A felszínen a villamosoknak zöld útjuk lesz. Mindezek mellett kiépítik az öntözőrendszert, mert az övezetben fákat és cserjéket ültetnek el, korszerűsítik a gyalogosövezetet és a járdákat, kerékpárutakat létesítenek, busz- és villamosmegállókat korszerűsítenek. A munkálatok időtartama 15 hónap, és várhatóan 2022 októberében fejeződnek be. A beruházást a Regionális Operatív Program 2014 – 2020 finanszírozza. A támogatás a megpályázható költségek 98 százaléka. A munkálatokat az Freyrom, a Procons Group, a Metabet CF cégek által létrehozott konzorcium végzi. A munkálatok értéke 27.004.232 lej áfa nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában