adventi koszorú

2021.11.25. 16:00

Adventi készülődés Margittán

Advent, a season of joyful expectation before Christmas, begins Nov. 29 this year. The Advent wreath, with a candle marking each week of the season, is a traditional symbol of the period. (CNS photo/Octavio Duran) (Nov. 16, 2009)

Fotó: stmichaellivermore.com

Forrás: varad.org

A Margittai Római Katolikus Plébánia családosai és a hittanosok csoportja, a Család Éve jegyében, adventre hangoló tevékenységet szervezett november 20-án, szombaton az ifjúsági házban. Tóth Attila Levente plébános beszámolója szerint a program fő célja az volt, hogy minden család – apa, anya és gyerekek – együtt készítsék el a saját adventi koszorújukat. “Az elmúlt években az ifjúsági csoporttal voltak hasonló tevékenységeink, de az idei év témája is erre adott indíttatás, hogy meghívjuk a gyerekek szüleit is erre a kis időre. Emellett minden család készített még néhány koszorút az elsőpéntekes betegeknek és azoknak a családoknak, akik az idei évben elveszítették egy családtagjukat. Az elkészített és megáldott adventi koszorúkat a hét folyamán fogjuk a fiataljainkkal házhoz szállítani, hogy a hétköznapok szürkeségébe vagy éppen a gyász sötétségébe egy kis fényt vihessünk a célszemélyeknek. A résztvevők örömmel és megajándékozottan távoztak. A tevékenység magyar állam támogatásával valósult meg”- fogalmazott a tisztelendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában