Kampány

2021.10.16. 14:00

Magyar állampolgárok figyelmébe

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodája regisztrációs kampányba kezdett, hogy a közelgő magyarországi népszavazáson minden magyar állampolgár részt vehessen.

Alsószentmárton, 2019. október 13. A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

EMNT-közlemény

Mint közismert, a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is részt vehetnek a magyarországi népszavazásokon és parlamenti választásokon. A magyarországi szavazásokon való részvételhez mindenkinek regisztrálni kell a magyarországi névjegyzékbe, így a pl. Bihar megyében élő magyaroknak is regisztrálniuk kell.

A regisztrációhoz csupán a magyarországi lakcímkártyára és a romániai személyi igazolványra van szükség. Miután honosítási irodánkban munkatársaink segítenek a regisztrációban, és a kérelmezőt az anyaországi választási hatóságok felvették a névjegyzékbe, a Bihar megyében élő magyar állampolgárok levélben szavazhatnak majd a soron következő népszavazáson. Az EMNT munkatársai kérnek minden magyar állampolgárt, hogy a jelzett iratokkal menjenek el a nagyváradi Jean Calvin utca 1. szám alatt található irodába, hogy segíthessenek a regisztrációban. Ugyanakkor az EMNT önkéntesek jelentkezését is várja, hogy velük együtt minél több magyar állampolgárnak segíthessenek a regisztrációban, hogy minél több határon inneni magyar állampolgár is kifejezhesse majd véleményét a magyarországi gyermekvédelmi népszavazáson.

Az EMNT nagyváradi irodája, a Jean Calvin utca 1. szám alatt, minden munkanapon 9–17 óra között várja az érdeklődőket. Telefonon a 0259/220-126-os számon lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában