Munkálatok

2021.10.28. 13:00

Helyreállítják a lejárót a Sebes-Körös partján

BN-összeállítás

A Körösök Vízügyi Igazgatósága felújítja a lejárót Nagyváradon, a Sebes-Körös bal partján, a Decebal-híd közelében. Az igazgatóság tájékoztatójában azt írja, hogy a jelenlegi lejáró nagyon rossz állapotban van, esős, nedves időjárás idején gyakorlatilag használhatatlan. A mostani munkálatok során korrigálják a lejáró lejtőjét, majd húsz centiméter vastagságon stabilizáló réteget visznek rá, végül 35 centiméter vastagságban termésköveket helyeznek le ott. A lejáró 36 méter hosszú és 3,5 méter széles lesz.

A közlemény idézi Pásztor Sándor igazgató szavait, aki elmondta, hogy olyan tervet kértek, amely természetes anyagok használatát írja elő, mert nem akartak sem betont, sem vasbetont, sem más ezekhez hasonló anyagokat használni. Az igazgató hangsúlyozta, hogy ezt a lejárót az igazgatóság gépei használhatják majd a különböző munkálatok elvégzése idején, tehát ATV-vel és egyéb járművekkel tilos lesz ráhajtani, éppen ezért a felújítási munkálatok után sorompót tesznek majd a lehajtó elé. A beruházás költségvetése 146 ezer lej áfa nélkül, a finanszírozást a Román Vízügyi Hatóság biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában