Beruházások

2021.09.02. 09:34

Egy kis és egy nagy bölcsőde épül

Az Országos Befektetési Vállalat (CNI) támogatásával két bölcsőde fog épülni Nagyváradon. A beruházásokra a finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja.

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

A nagy bölcsőde, melyben tizenegy csoport fog helyet kapni, Váradszőllősön épül meg a Ion Irimescu utcán, a Betel szombatista líceum közelében, míg a kis, négy csoport befogadására alkalmas bölcsőde a Rogériuszon létesül az Aluminei utca 100. szám alatt. „Mint tudjuk, a fejlesztési minisztériumnak van egy nagyszabású programja, amelynek keretében országszerte bölcsődéket építtet. Nagyváradon is épül két bölcsőde, amelyeknek már megtaláltuk a helyét. A kis bölcsőde építésére rendelkezésünkre áll egy 2525 négyzetméteres telek, ami a város tulajdona, míg a nagy bölcsődéhez szükségünk lesz egy terület kisajátítására – mondta a projektről Florin Birta polgármester. Egy csoportba tízen fognak járni, így a két bölcsőde összesen 150 gyereket tud majd fogadni. Mindkét létesítményben lesz orvosi rendelő, mosoda, multifunkcionális terem, raktár, konyha, öltöző, irodák, mellékhelyiségek, zuhanyzók, élelmiszer raktárak stb. A nagy bölcsőde becsült költségvetése 22.262.920 lej, a kicsié pedig 12.249.269 lej, ezeket az összegeket teljes mértékben a fejlesztési minisztérium biztosítja. A kivitelezési időszak tizennégy hónap mindkét létesítmény esetében. A Nagyváradi Helyi Tanács hétfői ülésén elfogadták mindkét létesítmény megépítéséről szóló határozatot, illetve azt is, hogy a nagy bölcsőde esetében a város kisajátítson egy 7162 négyzetméteres telket. Ráadásul a nagy bölcsőde mellett a Ion Irimescu utcán három hektáros területen egy parkot is kialakítanak. „Az elkövetkező időszakban elkészül a park megvalósíthatósági terve, lévén, hogy ezen a környéken nincs zöldövezet” – mondta Florin Birta polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában