Programajánló

2021.08.13. 08:27

Három allegorikus virágkocsi érkezik Bihar megyébe

A Debreceni Virágkarneválról idén három allegorikus kocsi érkezik Biharba, és halad keresztül augusztus 22-én, vasárnap a megye több, magyarok lakta településén. A szervezők a Partium Alapítvány, mely bérleti szerződést kötött a debreceni Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, és az RMDSZ.

Ciucur Losonczi Antonius

Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke augusztus 12-i sajtótájékoztatóján felidézte: az elmúlt három évben megszokottá vált, hogy Nagyváradról, a Debreceni Virágkarneválról érkező virágkocsik, mielőtt visszatérnének Magyarországra, a megye többségében magyarok lakta északi része felé indulnak. Sorrendben Bihardiószeg, Székelyhíd és Érmihályfalva voltak eddig a végállomások, az idén pedig megint más lesz az útirány. A kompozíciók augusztus 22-én, vasárnap 8.30 órakor indulnak Biharról, majd a következő helyeken állnak meg (kisebb időpontcsúszásokra azért lehet számítani): 9 órakor a paptamási polgármesteri hivatal előtt, 10 órakor a biharfélegyházi községháza előtt, 11 órakor Bihardiószegen a kastély előtt, 12 órakor Kágyán a nagy kanyarban, 12.30 órakor Csokalyon a Fényes-kúria előtt, 13 órakor Székelyhídon a központi parknál, 14 órakor a hegyköszentmiklósi kultúrház előtt, 15 órakor a szentjobbi lakodalmas háznál, 16 órakor a szalárdi polgármesteri hivatal előtt, majd 18 órakor megérkeznek a bihari körforgalomhoz (Margitta felől).

A három virágkocsi: a mindig várt és elmaradhatatlan Szent Korona, a debreceni Szakképzési Centrum kompozíciója (baglyok), valamint egy csodaszarvas tematikájú jármű.

Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere köszönetet mondott az RMDSZ-nek, amiért az idén az általa vezetett település a végállomás, illetve ott lesznek programok. Az említett körforgalomtól huszárok vezetik a sort a földvárig, a műsort Varga Friderika (Mystique mazsorettcsoport) koordinálja. Fellépnek még: a székelyhídi Tini Dance, a bihari néptánccsoport, a paptamási Odyssey mazsorettcsoport, a micskei Görböc néptáncegyüttes, 21.30 órától pedig egy sztárvendég, Bereczki Zoltán EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, előadóművész.

Az eseményt a Bethlen Gábor Alapkezelő zrt. támogatja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában