Táboroznak

2021.07.06. 08:00

Ismét megnyitotta kapuit a Zenetábor

Ciucur Losonczi Antonius

A koronavírus-járvány miatti egy év kihagyás után a Kanonok sori Pasztorális Központban idén ismét megnyitotta kapuit a 6-16 éves gyermekek számára rendezett, általában nagy népszerűségnek örvendő Zenetábor, betartva az érvényes egészségügyi óvintézkedéseket.

Oláh Gabriella főszervező, a székesegyház kántora tegnap portálunknak elmondta, hogy 44 gyerek iratkozott fel, a napi tevékenységek pedig egy-egy elmélkedéssel kezdődnek, melyeket Erzsébet nővér tart. (Az egyetlen kivételt a hétfői nyitóünnepség képezte, amikor Vass Csaba lazarista szerzetes, ifjúsági lelkész mutatott be szentmisét a székesegyház előtt).

Ezután, illetve a tízórai elfogyasztását követően Szerafina és Imelda nővér vezetésével csoportos foglalkozások zajlanak. Az egyik helyen a Kett-pedagógiai módszer alkalmazásával az érintés és a megbecsülés a téma, egy másik csapat pedig kézimunkázik (gyöngyfüzérek és mozaik készülnek, textilt és fát festenek stb.), énekel a kertben és közösségépítő játékokban vesz részt.

Minden nap délben vendég érkezik: Forgács Zsombor néptáncokat oktat, Kiss Tünde zenetanárnő énekelni tanítja a gyerekeket és Mozart Varázsfuvolájáról beszél nekik, jönnek a Varga Friderika által felkészített Mystique-mazsorettlányok, Rejtő Dóra, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum sokszor díjazott tehetséges diákja a népviseletekről tart ismertetőt, illetve népdalokkal készül, pénteken pedig szentmisével ér véget a tábor.

A vidám hangulatról az Őrzőangyalok gondoskodnak (vagyis a szervezésbe bekapcsolódó fiatalok), a rendezvény pedig a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, Böcskei László megyés püspök és Majoros Tibor akolitus, a Renewel Ministries amerikai katolikus evangelizációs szervezet romániai munkatársának a támogatását élvezi.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában