Elpusztult halak

2021.06.24. 09:14

Nem volt fogás az elpusztult kárászok miatt

BN-összeállítás

Tucatszámra pusztulnak a kárászok egy Nagyvárad melletti horgásztóban – panaszolta el egy olvasónk. A víz tetején lebegő, partra kisodródott, és kukákba hajigált halak kellemetlen látványt nyújtanak, de a szag is érezhető és zavaró. „Ennek ellenére voltak kint családok, akik hagyták a gyerekeiket a vízben játszani. Nem hittem a szememnek” – fogalmazott. Arra is rámutatott, hogy a kukákba dobott döglött halak nemcsak a bűz miatt jelentenek gondot, hanem fertőzés veszélye is fennállhat, hiszen ha elpusztultak, biztosan nem voltak egészségesek.

A férfi számon kérte az alkalmazottakat, akik annyit mondtak, hogy ez ebben az időszakban teljesen normális jelenség, a kárászok el szoktak pusztulni, miután leteszik az ikráikat. „Nem vagyok profi, de megkérdeztem olyanokat, akik jobban értenek hozzá, és azt mondták, hogy ilyesmiről szó sincs, nem igaz” – mondta a panaszos. „Azzal magyarázták, hogy ikráznak, pedig meg vannak betegedve. Szegény horgászoktól a pénzt azért elvették, de aznap senki semmit nem fogott” – fogalmazott olvasónk, aki fotókat is készített a helyszínen vasárnap. Később a horgásztó adminisztrálóinak részéről az a feltételes válasz érkezett a román sajtó megkeresésére, hogy a halak a hirtelen felmelegedés, az oxigénhiány miatt pusztulhattak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában