Vihar

2021.05.24. 12:12

Többfelé károkat okozott a vasárnap esti vihar

Forrás: David Caba/ Info Trafic - Oradea/Facebook

Több településen – köztük Nagyváradon is – a tűzoltók bevetésére volt szükség a vasárnap esti vihart követően. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga viharjelzést adott ki vasárnap este, az erős széllökések miatt megyeszerte fák dőltek az úttestre, illetve az autókra. Nagyváradon a tűzoltók 16 bevetésen vettek részt, eltávolították az úttestre, járművekre dőlt fákat, letört faágakat. Ilyen bevetésre volt szükség többek között a Barcăului és Rogerius utcákon. Kidőlt telefonoszlopokhoz és fákhoz riasztották az élesdi tűzoltókat Tamáshidán, Alsólugoson, Tinódon, Harangmezőn és Magyargyepesen is.

Jelentős viharkárok keletkeztek Nagyürögdön, ahol több mint húsz házról sodorta le a cserepeket az erős szél – a szemtanúk szerint az alig negyedórás viharban egy tornádó keletkezett, ez fedte ki az épületeket. A vihar lecsendesedését követően az emberek egymás segítségére siettek, egy helyi farm tulajdonosa, valamint a helyi ortodox pap cserepeket ajánlott fel a károsultaknak, hogy éjszakára be tudják fedni a hiányos tetőzeteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában