Új lakók

2021.04.29. 09:11

Sarki farkasokkal és szibériai tigrisekkel bővült a Nagyváradi Állatkert

Sajtóközlemény

Három sarki farkassal, két szurikátával és egy pár szibériai tigrissel bővült a Nagyváradi Állatkert „felhozatala” ebben a hónapban – adja hírül a Helyi Közterület-fenntartó Vállalat (ADP). A farkasokat és a szurikátákat egy csehországi állatkertből szállították városunkba, a szibériai tigriseket pedig Szlovákiából hozták. Eddig karanténban tartották az új jövevényeket, azonban most már a nagyközönség is megtekintheti őket.

A farkasok egy és négy év közötti nőstények, a fiatal, 2020-ban született szurikáták pedig szintén nőstények, néhány napja csatlakoztak többi, kilenc lakótársukhoz. A szibériai párost az ötéves Freddy és a hatéves Frida alkotja.

„Három hét karantén után a farkasok már nagyon türelmetlenül várták, hogy a szabadban lehessenek, hamar be is illeszkedtek, sok időt töltenek kint. A tigriseknek kicsit több időre van szükségük még ahhoz, hogy megszokják az új helyet, leginkább bent ülnek. A szurikáták, ahogy sejtettük, hamar beilleszkedtek a csapatba” – fogalmazott dr. Alexandru Sârbu, az intézmény állatorvosa.

A két nagymacska a 16 éves, Debrecenből kapott Areshoz csatlakozik. A szibériai tigris nagyon különleges állat, a kihalás szélén álló legméretesebb nagymacskafaj.

„A járvány nagyon megnehezítette tevékenységünket, így az újabb állatok beszerzését is, ezért szolgál külön örömünkre, hogy üdvözölhettük az új lakókat” – fogalmazott Florin Ienciu, az intézmény vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában