olcsóbban

2021.01.12. 18:57

Kevesebb pénzből újulhat meg a nagyváradi Ullmann palota

Új tendert írt ki a váradi önkormányzat az Ullmann palota felújítására azt követően, hogy felbontotta az erre a munkálatra már megkötött kivitelezési szerződést.

Fotó: Alexandru Nițescu

A nagyváradi önkormányzat ismét meghirdette az Ullmann palota homlokzatfelújítási munkálatait. Ugyanakkor három másik nagyváradi ingatlan – a Teleki (Primăriei) utca 2. szám alatti, a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca 44. szám alatti és a Magyar (Bradului) utca 27. szám alatti épületek – felújítására is közbeszerzési eljárást írt ki. A négy ingatlan felújításának becsült költségvetése 7.285.178 lej áfa nélkül, az ajánlatok benyújtási határideje 2021. január 26., délután három óra. További információk a www.e-licitatie.ro honlapon találhatók, a hirdetés kódja CN1027054. A meghirdetett tender szerint ezeken az ingatlanokon felújítják a homlokzatokat, a tetőzetet, kijavítják az ereszeket és a vízelvezető csatornákat, kijavítják, illetve restaurálják a külső nyílászárókat, esetenként kicserélik a kirakatok üvegjeit és kereteit.

Újrázás

Nem ez az első eset, hogy a nagyváradi önkormányzat tendert hirdet az Ullmann palota felújítására, sőt, nemrégiben bontott szerződést azzal a három cégből álló – Drum Asfalt, a Trameco és a Lemacons – konzorciummal, mely 7,2 millió lejért vállalta ezt a munkát. Az Ullmann palota helyiségeinek a felét az önkormányzat birtokolja, a másik fele azonban magántulajdonban van, és a lakók úgy ítélték meg, hogy túl drága volt a város által 2019-ben kötött ingatlanfelújítási szerződés, emiatt nem egyeztek bele a munkálatok elkezdésébe. Mivel a magántulajdonosok hajthatatlanok voltak, a város végül szerződést bontott és sokkal kevesebb, mindössze 4,5 millió lej értékű új tendert írt ki erre a munkálatra. Az impozáns palota Löbl Ferenc tervei alapján épült fel 1913-ban, és egyike a város számos értékes szecessziós stílusú műemlék épületeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában