Felhívás

2020.12.04. 11:20

Választási üzenetek

Farkas Gábor: Megéri külföldön tapasztalatot szerezni, de a tudást haza kell hozni!

Farkas Gábor, a margittai földmérő mérnök egyike azoknak, akik munkanélküli pályakezdőként külföldön próbáltak szerencsét. Így került Svájcba, ahol az első hetek után a rózsaszín köd szétoszlott, és eldöntötte, hogy haza akar jönni, a kint szerzett tudást itthon kamatoztatni. Szerinte a család és a barátok közelsége, illetve az, hogy nem vagy egyedül, van kire számítani, pótolhatatlan. „El kell érni, hogy Erdélyben megérje magyar fiatalként családot alapítani és jövőt tervezni, ez a célja Oltean Csongornak, Bihar megye és az erdélyi magyar fiatalok képviselőjelöltjének. Olyan törvényeket kell alkotni, hogy a fiataloknak ne csak a szívük, hanem az eszük is hazahúzzon. Ezért kell ott lenni a román parlamentben, és ezért kell, főleg a fiataloknak, december 6-án minél nagyobb számban elmenni szavazni” – fogalmazta meg Farkas Gábor.

*

Ha nem egyszerűsítjük a bürokráciát, a fiatalok nehezen fognak vállalkozni

Hiába volt üzleti terve, az első vállalkozását nem tudta beindítani Paptamásiban Dubován Krisztián. Azzal szembesült, hogy amit az egyetemen tanítanak, a valóságban nem működik: az engedélyek beszerzése, a bürokrácia útvesztői elbátortalanították. Másodszori próbálkozásra indította el a nagybani kereskedést, és ma már több mint ötven alkalmazottja van. A legnagyobb gondnak az országban tapasztalható bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot tartja. Megválasztása esetén a bürokrácia csökkentését , az online ügyintézést és a digitalizáció promoválását szeretné elérni Oltean Csongor, Bihar megye és az erdélyi fiatalok képviselőjelöltje a törvényhozásban. Célja itthon tartani a fiatalokat, és olyan feltételeket teremteni, hogy megérje Erdélyben jövőt tervezni. Ehhez viszont részt kell venni a december 6-ai választásokon, elsősorban a fiataloknak, hogy saját sorsukat kezükbe vegyék, és ne mások döntsenek az életükről.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában