Választás 2020

2020.11.20. 09:10

„Olyan intézkedéseket kell hozni, melyek itthon maradásra ösztönzik a fiatalokat”

Ciucur Losonczi Antonius

Az RMDSZ egyik Bihar megyei parlamenti képviselőjelöltje, Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke tartott sajtótájékoztatót a Fekete Sas-palotabeli székházban csütörtök délelőtt. Arról számolt be, hogy az elmúlt két hétben nemcsak az online térben kampányolt, hanem a járványügyi óvintézkedések betartásával személyesen is találkozott a választópolgárokkal, illetve a magyar összefogás jegyében olyanokkal, akik az önkormányzati választásokon függetlenként vagy az EMNP színeiben mérettették meg magukat. Küldetésének tekinti elérni azt, hogy megérje diákként, illetve fiatal felnőttként itthon maradni, családot alapítani és jövőt tervezni. Ezért a kampányának nem ő áll a középpontjában, hanem azok a fiatalok, akiket megpróbál megszólítani. Bihar megyét jól ismeri, hiszen az elmúlt években is számos alkalommal járt nálunk, MIÉRT-vezetőként pedig aktív kapcsolatot ápol az itteni ifjúsági szervezetekkel, ezek képviselőivel – magyarázta.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programot dolgozott ki, amelyekkel az itthon dolgozó fiatalokat is segíti. „Ösztönözzük a munkáltatókat arra, hogy olyan személyeket alkalmazzanak, akik az állásukat az utóbbi hónapokban veszítették el, fiatalokat és időseket egyaránt. Kapjanak támogatást azok a vállalkozók, akik ilyen 29 év alatti és 50 év fölötti személyeket vesznek fel. Karoljuk fel azokat a fiatalokat, akiknek a vállalkozásaik kritikus helyzetbe kerültek a járvány miatt, ugyanakkor a fenntarthatóság jegyében nyíljanak meg ismét az iskolák és a piacok” – fogalmazott. „Közösségünk és az erdélyi fiatalok biztonságát csak akkor tudjuk megteremteni, ha ott vagyunk, ahol a döntéseket hozzák. Ezért fontos, hogy december 6-án ott legyünk minél többen, és megmutassuk, a fiataloknak igenis számít az, hogy erős képviseletük legyen a román parlamentben” – tette hozzá.

Oltean Csongor ugyanakkor összefoglalta a kampányútja során szerzett személyes tapasztalatait is. Hangsúlyozta: el kell menni szavazni, hogy részt vehessünk a döntéshozatalban, és ne mások döntsenek a fejünk fölött a magyar emberek jövőjéről.

A borítóképen: Oltean Csongor, az RMDSZ egyik Bihar megyei parlamenti képviselőjelöltje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában